Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Rècord de dones aspirants a les oposicions a la Guàrdia Urbana
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha començat aquest dissabte les proves d’oposicions per a 259 noves places de Guàrdia Urbana amb el percentatge d’aspirants dones més alt de la història: un 32%. La incorporació dels nous agents permetrà arribar als 3.500 membres del cos de la Guàrdia Urbana, ha ressaltat el consistori en un comunicat. En total, hi ha 4.827 aspirants: 1.546 dones (32%) i 3.281 homes (un 68%), amb una mitjana d’edat de 33 anys en el cas d’elles i de 32 en el cas d’ells.

Per arribar a un equilibri entre agents homes i dones a la Guàrdia Urbana, la convocatòria manté una quota del 40% de dones. Actualment, al conjunt de la plantilla, un 84,18% dels agents són homes i només un 15,81% són dones.

Per primera vegada, les dones embarassades o que acreditin que van parir fa un màxim de 16 setmanes podran postergar la prova física. En aquest cas el tribunal assenyalarà una nova data per a la realització de la prova que haurà de ser anterior a la publicació de la llista de persones aspirants proposades per a realitzar la fase de formació selectiva. Aquesta flexibilització s’aplicarà tant a Guàrdia Urbana com a Bombers.

D’altra banda, les oposicions també incorporen per primera vegada la possibilitat de puntuar el coneixement de llengües com el xinès, l’àrab i l’urdú, tres dels idiomes més presents com a llengües maternes entre els barcelonins més enllà del català i el castellà. En la convocatòria d’aquest dissabte, 2.457 aspirants han demanat fer la prova d’anglès, 30 la d’àrab, 1 la d’urdú i 4 la de xinès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa