L’Observatori contra l’Homofòbia planteja crear un WhatsApp per a víctimes d’agressions

Ho fa després de l'atac homòfob que va patir una parella al parc Joan Miró

L’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) ha proposat a l’Ajuntament de Barcelona i a la conselleria de Benestar Social i Família de la Generalitat crear un servei nocturn d’atenció a les víctimes d’agressions.

[r:1]

En un comunicat aquest diumenge, l’OCH ha explicat que el seu president, Eugeni Rodríguez, ha contactat amb les administracions per habilitar un servei d’atenció a través d’un número de WhatsApp els divendres i els dissabtes a la nit, on treballin psicòlegs i advocats.

Ha fet la proposta arran de l’agressió a dos nois la nit d’aquest divendres al parc Joan Miró, i ha explicat que el 2019 ja han registrat 70 incidències, la qual cosa suposa un augment del 30% respecte a l’any anterior.

Rodríguez ha argumentat que s’està produint un brot de violència cap a les persones LGTBI per part de joves en l’àmbit de l’oci nocturn, que es tracta de violència tant física com a verbal i que de vegades els agressors són menors d’edat.

El president de l’OCH ha afirmat que aquest patró es repeteix “des de la mediàtica agressió” a un jove al Metro de Barcelona al gener.

Més informació

Nou comentari