Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les obres de pacificació del carrer de Piquer, al Poble-sec, a l’estiu
  • CA

La pacificació del carrer de Piquer, al barri del Poble-sec, s’iniciarà a l’estiu. L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment el projecte per millorar la mobilitat i reduir el trànsit rodat al voltant de la via, que s’estén des del carrer de Palaudàries i el passeig de Montjuïc fins al carrer de Fontrodona. L’actuació, que s’emmarca en el Pla de Barris, comptarà amb un pressupost de 2,08 milions d’euros. La previsió és que les obres acabin al cap de nou mesos. “L’objectiu principal de la intervenció és la millora de la qualitat de l’espai públic, donar més protagonisme als vianants i potenciar i facilitar l’activitat del comerç de proximitat que hi ha a la zona”, assegura l’Ajuntament.

Per afavorir els desplaçaments a peu, es generaran plataformes úniques a les cruïlles amb els carrers de Lafont i Cabanes. Les voreres actuals milloraran i s’eixamplaran fins als 3,20 i 2,90 metres. El carril central serà de 3,5 metres d’amplada, i es mantindrà una de les dues franges d’aparcaments actuals en un dels dos costats del carrer, que anirà variant de banda a cada tram entre cruïlles. En total, es renovarà un àmbit de 6.000 metres quadrats, explica el consistori.

Planta actual i proposta de pacificació de la cruïlla Piquer-Cabanes / Ajuntament de Barcelona

A més, es col·locarà nou arbrat a totes dues voreres i es reubicarà l’existent, i l’enllumenat es col·locarà a un dels dos costats de carrer i se situarà entre arbres. A més, també es farà millores en el col·lector que circula sota el carrer de Piquer.

“Aquesta és una de les actuacions previstes al Pla de Barris, que vol revertir les desigualtats entre els diferents barris de la ciutat i que incideix, entre d’altres, en intervencions transformadores a l’espai públic. La intervenció al carrer Piquer té encara més sentit en l’estratègia de veïnificació del barri juntament amb el nou Pla de Mobilitat del Poble-sec, que promou eixos cívics i accessibles que connecten diferents equipaments i extrems del barri i que incorpora la mirada de gènere en la millora de l’espai públic i, d’altra banda, amb la pacificació d’entorns escolars a partir del programa Protegim les Escoles”, conclou l’Ajuntament.

Més notícies
Reforma de la plaça del Doctor Letamendi, a l'Eixample / Ajuntament de Barcelona
Així serà la nova plaça del Doctor Letamendi
Notícia: Així serà la nova plaça del Doctor Letamendi
Comparteix
Les obres s'iniciaran el febrer de 2023 i acabaran el juny, amb una àrea més verda i "amable" amb els vianants i infants
Recreació del pròxim parc de Can Clos, a Sants-Montjuïc / Ajuntament de Barcelona
Barcelona tindrà un nou parc urbà l’estiu de 2023
Notícia: Barcelona tindrà un nou parc urbà l’estiu de 2023
Comparteix
Les obres a Can Clos s'allargaran de 14 a 17 mesos i costaran 6,3 milions d'euros
Recreació virtual de Consell de Cent, l'estrella de la superilla / Ajuntament de Barcelona
La Fiscalia investiga la superilla de l’Eixample
Notícia: La Fiscalia investiga la superilla de l’Eixample
Comparteix
Ho fa després de la denúncia que la plataforma Salvem Barcelona ha enviat als tribunals
Talls de circulació a la ronda Litoral el 15 i 16 d'abril per obres de pavimentació / Ajuntament de Barcelona
Tallada la ronda Litoral els 15 i 16 d’abril per “obres de pavimentació”
Notícia: Tallada la ronda Litoral els 15 i 16 d’abril per “obres de pavimentació”
Comparteix
Des de les 15 h de divendres fins a les 17 h de dissabte estarà interromput el trànsit entre la Barceloneta i Selva de Mar, en sentit Besòs

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa