Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Unes obres deixen al descobert un refugi antiaeri
  • CA

El Servei d’Arqueologia de Barcelona ha descobert un refugi antiaeri durant unes obres al carrer de Ventalló, al districte de Gràcia, tal com ha comunicat l’Ajuntament. Les obres, concretament, tenien l’objectiu de pacificar el carrer fent-lo de plataforma única i afegint nou mobiliari urbà i més arbrat i, a més, millorant les zones verdes, entre altres.

Una vegada s’ha descobert el refugi, el Servei d’Arqueologia ha accedit al seu interior per veure quin és el seu estat de conservació. El següent pas és, en les pròximes setmanes, fer els treballs pertinents a l’entrada del refugi per poder accedir a l’interior, que ara està tapiat i que permet arribar la galeria principal. Quan es pugui accedir a tot el refugi, la Unitat del Subsol dels Mossos d’Esquadra inspeccionarà que l’interior estigui en bon estat i quin és el seu nivell de conservació. En funció de quin sigui el resultat, després s’inspeccionarà tot el refugi a partir d’un escàner 3D. Un cop es realitzi aquesta última tasca, es determinarà si és o no el refugi antiaeri que, en principi, es creu que és: el número 0342.

El Districte de Sant Andreu va decidir recuperar un altre refugi que es troba a la Sagrera

Un altre refugi que també ha estat notícia aquest 2022 pertany al districte de Sant Andreu. L’Ajuntament va explicar el passat maig que es preveu que a finals d’anys comencin les obres per recuperar i adequar aquest búnquer de la Guerra Civil, que es troba a la Torre de la Sagrera. La idea és que el recinte subterrani obri portes durant el 2023.

El refugi es troba, concretament, sota dels números 64 i 66 del carrer de Berenguer de Palou i es va descobrir el 2015, durant unes la reforma d’un casal de barri. “En una inspecció del soterrani de l’edifici, es va trobar una entrada que donava accés a unes escales que entraven al refugi”, ha recordat l’Ajuntament amb la idea d’integrar el búnquer dins del futur casal del barri de la Sagrera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa