Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Acaben unes obres esperades entorn de l’estació de la Sagrera
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha donat per acabades unes obres esperades entorn de l’estació de la Sagrera, una de les zones on es planteja un canvi urbanístic més important de tota la ciutat. D’aquesta forma, “ha vist millorat el seu espai urbà en acabar l’obertura i urbanització del carrer Josep Estivill”, indica el consistori aquest dissabte, a través d’un comunicat. En aquest sentit, s’ha actuat en un àmbit de 5.124 metres quadrats amb una inversió d’1,55 milions d’euros per millorar aquesta zona que envolta la futura estació.

La intervenció ha consistit en l’obertura i urbanització del carrer Josep Estivill, entre els carrers d’Hondures i Gran de la Sagrera, permeabilitzar el barri de la Sagrera i dinamitzar aquest entorn, adequar la situació urbanística al planejament vigent i endreçar la situació actual al voltant de la ferida urbana que fa anys que afecta el veïnat a conseqüència de les obres de construcció de l’estació, que continuen avançant avui dia, argumenta l’Ajuntament. Per fer l’obra, durant els anys 2018 i 2019 es van haver d’enderrocar un conjunt d’edificacions situades a la finca del número 45 del carrer Gran de la Sagrera i parcialment d’una nau al Passatge Bofarull número 7, ocupada per l’associació Espai 30.

Obres acabades al carrer Josep Estivill, a la Sagrera / Ajuntament de Barcelona
Obres acabades al carrer Josep Estivill, a la Sagrera / Ajuntament de Barcelona

L’estació central de la Sagrera, repte pendent

La construcció de l’estació central de la Sagrera és una de les que més durarà i que més polèmica i maldecaps haurà causat a la ciutat al segle XXI. El gran intercanviador de la Sagrera, que ha de ser la gran estació ferroviària de la ciutat i que comporta una macrooperació de transformació urbanística al seu entorn, es va planificar el 1996 i va arrencar el 2009. I ara, després d’estar paralitzades entre el 2015 i el 2018, tot just comencen a agafar velocitat de creuer. Aquest 2022 permetrà començar a visualitzar alguns canvis, tot i que lluny de veure acabat el projecte. Actualment, s’està construint l’estructura exterior de l’estació, alhora que han començat a activar-se diversos projectes entorn de l’estació, com aquest que ha donat per finalitzat el consistori.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa