Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
[VÍDEO] El refugi antiaeri del Carmel, ple a vessar
  • CA

Dimecres 14 de setembre a les 20.10h. El refugi antiaeri del Carlmel és ple de gent, més que molts atractius turístics de la ciutats arxipromocionats i de pagament. Els búnquers del Carmel és un mirador des del qual es pot observar tota la ciutat de Barcelona (vistes a la ciutat en 360º). Està situat al cim del Turó de la Rovira al barri del Carmel amb una alçada de 262 metres.

En aquest vídeo del fotoperiodista del TOT Barcelona Jordi Play es constata la munió de persones que s’interessen per aquest mirador i pel seu component de memòria històrica de la ciutat. I és que durant la Guerra Civil espanyola hi havia una bateria antiaèria. I posteriorment es va establir un dels ultims barris de barraques. Tot hi ser coneguts popularment com a Bunkers, mai hi ha hagut cap búnquer al Turó de la Rovira.

Durant els anys previs als Jocs Olímpics de Barcelona del 1992 es van fer desaparèixer les barraques reallotjant els habitants en pisos a Can Baró. Es van enderrocar totes les barraques deixant el turó de la Rovira abandonat. Des de fa uns anys, el mirador ha revitalitzat la zona.

L’Ajuntament en fa promoció

Els veïns de la zona, també propera al Park Güell, pateixen la invasió de turistes, i certament, n’hi ha molts, però també hi ha barcelonins que volen gaudir d’unes vistes de pel·lícula de la ciutat. De fet, l’Ajuntament de Barcelona promociona el refugi antiaeri del Carmel com un altre element turístics per tal de descongestionar els punts turístics més coneguts i concorreguts, alhora que dona a conèxier altres punts de la ciutat més desconeguts. Caldrà veure si això acaba robant l’encant del mirador o per contra el potencia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa