Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Obre el centre per promoure masculinitats “plurals i respectuoses”

El nou centre de masculinitats que l’alcaldessa Ada Colau va anunciar l’estiu passat ja funciona des d’aquest dimecres. L’espai Plurals, situat a l’avinguda del Marquès de l’Argentera, obre amb 10 treballadors i pren el relleu al Servei d’Atenció a Homes de l’Ajuntament. El centre ofereix cursos i tallers, que per ara es centren en la paternitat activa, tallers sobre cures i altres sobre relacions sexoafectives. La tinent d’alcalde de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, ha assenyalat que Plurals vol “generar referents positius de masculinitats plurals, obertes i respectuoses” i, alhora, “fer una salt important en les polítiques feministes” de la ciutat.

El nou centre hereta cursos que el Consistori ja prestava, com el de paternitat, on han pres part uns 1.000 homes fins ara. “Els homes de Barcelona tenen interès en participar activament en la criança, però no veiem tan interès en democratitzar tasques de la llar o de cura a persones en situació de dependència o que són grans“, ha comentat Pérez, que ha precisat que Plurals té un interès especial en arribar als centres educatius i a joves “que estan en el moment de construir la seva identitat”, però també a pares i “adults i grans que es qüestionen aspectes relacionats amb la seva forma d’exercir la masculinitat”.

“Hi ha moltes formes de ser homes, no només una, i algunes els fan més lliures, perquè no han de respondre a clixés sobre com ser home i quines idees s’han de defensar”, ha adduït la tinent d’alcalde, que ha afegit que “aquestes formes que els fan més lliures generen també relacions més igualitàries”. La membre dels comuns ha defensat que “hi ha moltes maneres de ser home” i que cal treballar-hi per abolir desigualtats de gènere en el treball i en la llar.

“Comportar-se com un home també significa fer-se càrrec de les tasques reproductives, expressar les emocions o cultivar relacions amb amics, amiges i família més respectuoses”, ha postulat Pérez, que ha destacat que, a diferència d’altres serveis del Consistori per tractar homes que cometen violència de gènere, el centre s’adreça a tota la població masculina. “Hem d’anar més enllà de la violència i interpel·lar al conjunt de la població perquè, per avançar en el model de ciutat feminista, també necessitem els homes implicats i interpel·lats“, ha afirmat la tinent d’alcalde, que ha afegit que el nou centre “pot ser un gran aliat” en la lluita contra la violència masclista i LGTBI-fòbica.

Més notícies
La glorieta de la Ciutadella passa a ser la plaça Sonia Rescalvo / Jordi Play

Sonia Rescalvo, assassinada per ser transsexual, posa nom a una plaça a la Ciutadella

Notícia: Sonia Rescalvo, assassinada per ser transsexual, posa nom a una plaça a la Ciutadella
Comparteix
L’Ajuntament converteix en una plaça la glorieta on va ser apallissada per uns neonazis
Notícia: Sonia Rescalvo, assassinada per ser transsexual, posa nom a una plaça a la Ciutadella - Mobile
ELLES, una comèdia sobre el feminisme al Teatre del Raval

ELLES #cosasdechicas, feminisme amb humor

Notícia: ELLES #cosasdechicas, feminisme amb humor
Comparteix
El Teatre del Raval acull l’espectacle més descarat de la temporada fins el 30 d’octubre
Notícia: ELLES #cosasdechicas, feminisme amb humor - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a octubre 07, 2021 | 20:11
    Tripartit no, gràcies octubre 07, 2021 | 20:11
    Se sap quants endollats nous, quins sous i despeses generals comporta aquest nou centre de " masculinitats plurals, obertes i respectuoses que farà una salt important en les polítiques feministes" que ha impulsat la tinent d’alcalde de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez?

Nou comentari

Comparteix