Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ELLES #cosasdechicas, feminisme amb humor
  • CA

Impactant, rebel i radical, així és ELLES #cosasdechicas. Una comèdia irreverent i feminista dirigida i interpretada per Mireia Casado amb la companyia a l’escenari de Paula Joseph i Ivette Novell. Les tres protagonistes juguen un paper important en aquesta peça d’humor satíric i és que la química i l’energia que desprenen no passa desapercebuda entre els espectadors. Casado, Joseph i Novell aconsegueixen connectar amb el públic del Teatre del Raval (carrer de Sant Antoni Abat) i captar l’atenció d’aquests durant els 90 minuts de la comèdia.

L’espectacle fa una crítica social sense cap mena de pèls a la llengua ni tabús. ELLES es disfressen d’homes per defensar a través de la comèdia que no hi ha cap mena d’igualtat de gènere en ple segle XXI. També, utilitzen vídeos i pensaments masclistes de gent del carrer, com per exemple, “als homes els agrada el futbol i els cotxes, però a les dones no sé, no els agrada res”, per mostrar al públic l’opinió de la població.

Sorprèn també la presència dels pallassos de la tele. Aquests surten en diferents moments de l’espectacle i mostren com des de ben petits la societat ens fa actuar seguint uns patrons masclistes sense que ens adonem. Els pallassos de la tele cantaven cançons com “lunes antes de almorzar una niña fue a jugar pero no pudo jugar porque tenía que limpiar, así limpiaba así así, así limpiaba así así, así limpiaba que yo la vi…”

ELLES, veritats sobre la dona que els homes no volen sentir

ELLES parlen de diferents temàtiques de gènere i sexistes: la regla, l’autoestima, el sexe i la sexualitat, les princeses Disney… Entre altres, les quals mostren al cent per cent com ens sentim les dones, com la societat ens fa creure que els actes masclistes són gestos normals perquè l’home és l’ésser “poderós”. ELLES critiquen que la societat ha pres la llibertat de pensar i d’actuar a les dones, i deixen clar que els homes no són millors que les dones, que si una dona li agrada el futbol no té per què ser lesbiana, que una dona és perfecta tal com és i no amb una talla de 90, 60, 90 com si fos una Barbie perfecta, principalment perquè aquestes no existeixen i que si des de fa milions d’anys les dones no haguessin estat vistes com a éssers inferiors als homes potser avui dia no hi hauria tantes violacions, faltes de respecte ni gestos d’autoritats innecessàries.

A més, ELLES parlen de les pors i inseguretats que tenen les dones constantment. També, posen sobre la taula dones científiques que han desaparegut els seus noms al llarg del temps o bé que mai s’ha explicat que eren elles les inventores o investigadores. Casado, Joseph i Novell expliquen que hi havia dones que havien de sobreviure sota el pseudònim d’un home per no ser assassinades o bé per poder triomfar en el món de la ciència.

ELLES mostren un attrezzo on el color lila és el total protagonista. Acompanyades de cançons i balls que donen cert dinamisme a l’espectacle, aquestes tres mosqueteres no necessiten cap altra tipus d’element decoratiu, ja que ELLES per si soles aconsegueixen aixecar i emocionar al públic amb les seves veus. I és que una nova vida ens espera, la comèdia feminista de la Melancòmica ha donat la mà i ha empoderat a totes les dones perquè comenci la revolució feminista amb ELLES #cosasdechicas.

.

.

Aquest article forma part del projecte Difusió de les arts escèniques als barris, amb el que el TOT Barcelona vol donar visibilitat a les activitats dels centres culturals de proximitat de la ciutat i promoure el talent periodístic emergent. Aquesta iniciativa ha estat seleccionada en la convocatòria ordinària de subvencions per a dur a terme projectes, activitats i serveis de districte i de ciutat per a l’any 2021.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Montse Pastor a maig 01, 2022 | 08:01
    Montse Pastor maig 01, 2022 | 08:01
    Ahir vaig gaudir de un espectacle enriquidor qu’em va donar un “subidon”haig de confessar que vaig plorar i molt, quasi em pixo a les calçes ?? una exposició del que ha passat, pasa i per desgràcia continuarà passant, penso que totes les dones s’han sentit identificades ( i algun home també) no tots son masclistes… Bé, tot aquest rotllo es per di que m’ho vaig passar d’ello mes bé i encara em fan mal les mans de tan aplaudir, gràcies per una estona tan “beautiful” Us recomanaré Perdo per les faltes, perquè soc noia i em van educar els pallasso de la TV espanyola Montse 65 anys

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa