Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Noves restriccions d’aigua als parcs i platges de Barcelona

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha intensificat les restriccions d’aigua als parcs i a les platges metropolitanes amb motiu de l’entrada en vigor de la fase d’excepcionalitat per sequera decretada aquest dijous per la Generalitat de Catalunya. Aquestes noves mesures, que també afecten tot el terme municipal barceloní, preveuen l’aturada del reg per aspersió, la mobilització de camions cisterna per regar amb aigua no potable arbres i plantes o l’anul·lació de la ressembra prevista de gespa i de la neteja de paviments i mobiliari urbà, que es farà només en cas que existeixi un risc per a la salut.

Pel que fa a les platges del litoral de la capital catalana i de la resta de municipis metropolitans, l’activació de la fase d’excepcionalitat implica canvis en l’aplicació dels protocols de neteja d’equipaments, instal·lacions i mobiliari d’aquests espais, reduint d’aquesta manera els consums al mínim i imprescindibles per garantir un funcionament òptim. També es renovaran les claus de pas de tots els elements de dutxes i rentapeus -que ja estaven fora de servei des de la fase anterior d’alerta- per eliminar al màxim les pèrdues d’aigua.

Un dels parcs metropolitans on s'aplicaran les restriccions / AMB
Un dels parcs metropolitans on s’aplicaran les restriccions / AMB

Un precedent l’any 2007

Cal recordar que un dels episodis de sequera més severs que s’han viscut a Catalunya va tenir lloc entre l’abril del 2007 i el maig del 2008, quan es va activar el Decret de sequera que es va allargar fins al gener de 2009. Aquesta normativa va comportar importants restriccions en l’ús d’aigua destinada als espais verds i va requerir una revisió i adaptació urgents dels criteris i intervencions associats a l’ús eficient de l’aigua en la gestió de la xarxa de parcs metropolitans. Entre les mesures que es van aplicar aleshores destaquen la revisió i racionalització de superfícies verdes, la transformació de gespes i prats regats en prats florits, la millora d’instal·lacions d’aigua o la implantació de la telegestió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa