Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Detinguts per tràfic de drogues i agressió sexual a un toxicòman

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han fet cinc detencions, han imputat dues persones més i han tancat quatre pisos del Raval on s’hi venia droga aquest dilluns a la tarda. S’ha intervingut crack, eines per al tràfic de drogues i “diversos objectes susceptibles de provenir de robatoris”, segons fonts policials. És el balanç d’una nova operació antidroga al Raval, efectuda pels dos cossos policials després d’una investigació començada fa més d’un mes.

Les tasques policials també incloien la investigació per una agressió sexual que es va produir en un dels pisos contra un toxicòman que hi havia anat a adquirir alguna de les substàncies il·lehals que s’hi venien. Dos dels cinc detinguts estan acusats d’aquesta violació, un dels quals també està arrestat pel tràfic.

L’operació s’ha fet en tres finques d’un mateix carrer del Raval, Príncep de Viana. Al número 14 s’han tapiat tres dels pisos escorcollats i al número 9 s’ha retornat al seu propietari un dels habitatges. Al número 24, s’ha desmantellat una associació cannàbica sense llicència, on els agents han trobat una plantació de marihuana i estris per al cultiu. Ha estat en aquest cas en què dues persones més s’han salvat de la detenció però han quedat com a investigades per un presumpte delicte contra la salut pública.

Operatiu contundent

Una unitat de la Brigada Mòbil (Brimo) i dues de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (Arro) dels Mossos han treballat en el dispositiu, als números 14 i 9 del carrer Príncep de Viana des de les 17h. La Guàrdia Urbana barrava el pas de vianants i cotxes al carrer on es feia l’operatiu.

Una patrulla de la Guàrdia Urbana barra el pas al carrer Príncep de Viana / A.L.

Sebastian Grube explicava que sobre les 17 hores la policia i el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) han arribat al lloc on es fa l’operatiu. Fa temps que els números 9 i 14 del carrer s’han convertit en punts de vends de droga, segons assegura. Des de la seva botiga de reparació de guitarres veu el moviment de policia i drogaddictes que venen del número 14, on conviuen un grup de senegalesos, entre ells Mouhame.

“M’han emmanillat, tu creus que és normal?”, deia al TOT Barcelona. Es tracta de Mouhame, que viu al número 14. Fa unes setmanes negava a aquest diari que s’hi vengués droga, però la policia ha descobert el contrari. Veïns i curiosos s’han aplegat al voltant dels cordons policials per presenciar la intervenció. “Han fet operatius en altres ocasions i no ha canviat res”, es ressigna una veïna.

Sis empresonats entre els detinguts la setmana passada

Aquesta operació arriba després de dues setmanes mogudes en la lluita policial contra els narcopisos o els pisos on es venen drogues, encara que no es consumeixi allà mateix. Dijous de la setmana passada, un operatiu al carrer Reina Amàlia va acabar amb dos detinguts per distribuir heroïna i cocaïna. I el mateix dia es va saber que els Mossos havien aconseguit detenir quatre homes per intent d’homicidi pel cas de la Barceloneta de la setmana anterior, en què la víctima va aconseguir escapar-se d’un pis on hi havien calat foc tot i que l’havien lligat de mans.

Segons ha sabut el TOT Barcelona aquest dilluns, tant els dos detinguts a Reina Amàlia com els quatre sospitosos de l’intent d’assassinat han ingressat a la presó provisional per ordre del jutjats que s’han encaregats d’aquests dos casos. De fet, dos d’aquests arrestats per intentar matar l’home dins del pis on van calar foc havien estat detinguts, juntament amb deu homes més, en una operació que es va fer en tres pisos del Ciutat Vella el dissabte 8 de febrer, l’endemà dels fets de la Barceloneta, que van precipitar el desenllaç d’una investigació que feia mesos que durava.

Més notícies

Dos detinguts per distribuir heroïna i cocaïna al Raval

Notícia: Dos detinguts per distribuir heroïna i cocaïna al Raval
Comparteix
El dispositiu policial ha espantat uns veïns que també traficaven i han fugit del pis, que fins ara ocupaven
Notícia: Dos detinguts per distribuir heroïna i cocaïna al Raval - Mobile

Quatre detinguts per intentar cremar viu un home a la Barceloneta per un afer de drogues

Notícia: Quatre detinguts per intentar cremar viu un home a la Barceloneta per un afer de drogues
Comparteix
Els detinguts van lligar un home de mans i peus però ell va aconseguir deslligar-se i fugir
Notícia: Quatre detinguts per intentar cremar viu un home a la Barceloneta per un afer de drogues - Mobile

L’intent de cremar viu un home precipita una operació contra els narcopisos amb dotze detinguts

Notícia: L’intent de cremar viu un home precipita una operació contra els narcopisos amb dotze detinguts
Comparteix
Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana han hagut d'avançar l'operació per l'intent d'homicidi d'ahir, en un incendi a la Barceloneta
Notícia: L’intent de cremar viu un home precipita una operació contra els narcopisos amb dotze detinguts - Mobile

Un home lligat de mans aconsegueix escapar d’un pis en flames

Notícia: Un home lligat de mans aconsegueix escapar d’un pis en flames
Comparteix
Estava lligat de mans però va sortir per la finestra i ha quedat ferit lleu
Notícia: Un home lligat de mans aconsegueix escapar d’un pis en flames - Mobile
El número 14 del carrer Príncep de Viana, on els veïns asseguren que s'hi ven droga / A. L.

La droga muta a Ciutat Vella: dels narcopisos a utilitzar famílies com a escut

Notícia: La droga muta a Ciutat Vella: dels narcopisos a utilitzar famílies com a escut
Comparteix
Les pràctiques de les màfies canvien per adaptar-se a la pressió policial a barris com el Raval
Notícia: La droga muta a Ciutat Vella: dels narcopisos a utilitzar famílies com a escut - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa