Nova estafa per a avis: paga si no vols que el teu fill vagi a la presó

Paga si no vols que el teu fill vagi a la presó. És la nova modalitat d’estafa pensada per enganyar gent gran detectada a Barcelona. Dilluns, agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria del districte de Sant Martí van detenir el primer sospitós d’un d’aquests casos: un home que estava a punt d’aconseguir que una dona de 79 anys li pagués 17.000 euros com a advocat per salvar el seu fill de ser empresonat després d’un “accident”.

La intuïció de l’empleat de la sucursal bancària d’on la víctima volia treure tots els seus estalvis, que va avisar la policia, va ser la clau per aturar-ho tot a temps i enxampar el fals advocat, que havia contactat la dona per telèfon i li havia explicat una història inventada de cap a peus.
 
Els fets van passar dilluns al migdia quan els agents van rebre una trucada del responsable d’una entitat bancària que els comunicava que una dona d’edat avançada volia retirar tots els seus estalvis i li havia explicat la trucada que havia rebut i que els diners eren per salvar el seu fill de la presó.
 
Els agents es van desplaçar fins a la sucursal bancària i van contactar amb la dona. Li van explicar que estava sent víctima d’una estafa i la van acompanyar a casa seva. Abans, van trucar al seu fill i va confirmar que no havia tingut cap accident i que era a la feina amb tota normalitat.
 
Quan va arribar a casa amb els agents, la víctima va rebre una altra trucada dels estafadors que li reclamaven els diners. Seguint indicacions de la policia, la dona els va respondre que només havia aconseguit 1.000 euros i l’estafador ho va acceptar i li va dir que baixés al carrer per lliurar els diners a un home que l’estava esperant. A més a més, li va avançar que l’endemà hi tornaria perquè acabés de pagar tot els diners.
 
Mentrestant, els Mossos havien organitzat un dispositiu per interceptar els estafadors. Els agents van veure un home sospitós davant del portal de casa de la dona que parlava per telèfon i s’hi van acostar per escoltar la conversa. Immediatament es van identificar com a policies i el van detenir per un delicte d’estafes bancàries i li van intervenir els dos telèfons que portava. Era un home de nacionalitat polonesa de 27 anys.
 
La investigació continua oberta i no es descarta que hi hagi més detencions. El detingut passarà avui a disposició judicial.

Nou comentari

Més notícies

Els Mossos identifiquen l’autor del tiroteig de Nou Barris

La policia ja busca el sospitós d'haver disparat quatre persones ahir

Setze identificacions en un operatiu antidroga dels Mossos al Raval

Els agents van inspeccionar un bar del carrer de la Cera i van denunciar tres persones per tinença de substàncies estupefaents

Els sindicats dels Mossos alerten els turistes que no tenen prou efectius per protegir-los

El col·lectiu MosS.O.S. es planta a la Sagrada Família a repartir 3.000 díptics entre els visitants

“El reforç policial a Ciutat Vella és un pedaç però funciona”

Es compleixen 15 dies des que Mossos i Guàrdia Urbana van intensificar la presència al districte i els veïns temen que no duri