Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nou revés judicial a Deliveroo per acomiadar un repartidor
  • CA

Nou revés judicial a Deliveroo, que haurà de readmetre un altre repartidor després d’haver-lo acomiadat sense fonaments el 2017. El jutjat social número 31 de Barcelona ha declarat nul l’acomiadament i obliga la companyia a readmetre’l de manera “immediata” per “vulneració dels drets fonamentals a la llibertat sindical, vaga i tutela judicial efectiva”, segons la sentència, a la qual ha tingut accés el TOT Barcelona.

El jutjat ha condemnat l’empresa a pagar el salari que el repartidor “va deixar de percebre per un import de 23,68 diaris des del dia 8 d’agost del 2017 fins a la data de la readmissió”. Deliveroo també li haurà de pagar una indemnització de 10.000 euros per danys i perjudicis, a més de compensar-li econòmicament les vacances no gaudides durant aquest temps. La sentència es pot recórrer al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Derrotes als tribunals

D’aquesta manera, la companyia de menjar a domicili encadena diverses derrotes als jutjats per la seva política empresarial. El juny del 2019 ja va haver de readmetre nou treballadors per acomiadament improcedent perquè els havia fet fora després que protestessin i es manifestessin per denunciar la precarietat laboral de la seva feina. La plataforma Ridesxderechos, que ha liderat les protestes en favor dels drets laborals dels riders, ha qualificat la sentència de “gran victòria”.

Fa uns mesos, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va confirmar la sentència i va establir el caràcter “plenament laboral” de la relació entre un grup de deu repartidors i la multinacional Deliveroo. La resolució va ser la primera d’un tribunal barceloní que condemnava el model de falsos autònoms utilitzat per l’empresa per oferir el servei de repartiment a domicili. Els magistrats van considerar determinants les comunicacions dirigides als repartidors, en les quals es recordaven les “conseqüències negatives” que podia comportar el fet de rebutjar comandes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa