Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El TSJC confirma la condemna a Deliveroo per tenir falsos autònoms a Barcelona

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat la sentència dictada el juny de l’any passat pel Jutjat Social 31 de Barcelona que establia el caràcter “plenament laboral” de la relació entre un grup de deu repartidors i la multinacional Deliveroo. La resolució va ser la primera d’un tribunal barceloní que condemnava el model de falsos autònoms utilitzat per l’empresa per oferir el servei de repartiment a domicili.

Ara, la sentència obliga a la readmissió dels repartidors i al pagament d’una indemnització de 6.251 euros per cada empleat per l’existència “d’indicis sobrats” que acrediten que la veritable causa de l’acomiadament va ser la participació en la vaga de repartidors del passat 25 de juny de 2017. El TJSC ha conclòs que els ‘riders’ de Deliveroo a Barcelona actuen com a falsos autònoms, tot i que la relació que els uneix amb l’empresa és “plenament laboral”. L’actual sentència desestima el recurs interposat per l’empresa i confirma la resolució dictada pel Jutjat Social 31 de Barcelona.

La sentència considera que els treballadors prestaven els seus serveis “en l’àmbit d’organització i direcció de l’empresa”. Els magistrats han considerat determinants les comunicacions dirigides als repartidors, en les quals es recordaven les “conseqüències negatives” que podia comportar el fet de rebutjar comandes, segons recull la prova aportada pels demandants amb l’assessorament del Col•lectiu Ronda.

“La sentència contribueix a reafirmar i solidificar els arguments que des de fa anys defensem a través del nostre despatx sobre la laboralitat de la relació dels ‘riders’. Una apreciació que ha estat avalada contundentment per la Inspecció de Treball a tot Espanya i que, afortunadament, ja és majoritària entre la judicatura”, ha celebrat l’advocat del Col•lectiu Ronda, Natxo Parra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa