Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Condemnen Deliveroo a readmetre nou treballadors per acomiadament improcedent
  • CA

El jutjat social número 31 de Barcelona ha sentenciat Deliveroo a readmetre nou treballadors estimant la demanda dels empleats que acusaven l’empresa d’acomiadament improcedent. La condemna és per a l’empresa Roofoods Spain S. L., que és el nom de Deliveroo al registre mercantil. A més, desestima la demanda d’un desè treballador que acusava la companyia d’acomiadament improcedent perquè considera que no el van acomiadar. 

La sentència obliga Deliveroo a abonar els salaris que han deixat de percebre els treballadors mentre han estat acomiadats. La sentència inclou el pagament de més de 3.500 euros en concepte de “liquidació de vacances” i 6.251 euros com a indemnització per vulneració de drets fonamentals. 

La plataforma Ridersxderechos, que capitanejat les protestes en favor dels drets laborals dels coneguts com a riders d’empreses com Deliveroo o Glovo, reclamava la readmissió dels treballadors. La plataforma argumentava que els empleats havien estat acomiadats després que protestessin i es manifestessin. L’empresa va anomenar els acomiadaments “desconnexions” i “cessaments de col·laboració”.

Acomiadats per protestar 

El 22 de juny de 2017 va ser la protesta que va desencadenar els acomiadaments dels nou treballadors que hauran de ser readmesos. La concentració va ser convocada per la Intersindical, que s’havia introduït a Deliveroo feia poc temps. Durant la protesta es va acusar l’empresa d’explotar els riders i de fer veure que eren autònoms quan no ho eren.

Els treballadors es van reunir en comitè d’empresa i van decidir donar un preavís de vaga a Deliveroo. L’empresa va acomiadar un dels membres del comitè d’empresa al·legant que havia recollit una comanda estant begut. Aquest i la resta d’acomiadaments es van produir el 28 de juny de 2017 i el 8 d’agost del mateix any. 

El jutjat ha desestimat el recurs que el volia declarar incompetent per jutjar el cas. Deliveroo podria recórrer la sentència al TSJC. 

Més notícies
Arriba el judici col·lectiu contra Deliveroo per acomiadar repartidors que reclamaven més drets
Notícia: Arriba el judici col·lectiu contra Deliveroo per acomiadar repartidors que reclamaven més drets
Comparteix
Els extreballadors defensen que van ser "acomiadaments" mentre que l'empresa diu que són "cessaments de col·laboració"
Deliveroo nega l’acomiadament improcedent de nou ‘riders’ a Barcelona
Notícia: Deliveroo nega l’acomiadament improcedent de nou ‘riders’ a Barcelona
Comparteix
Els repartidors defensen que se'ls va acomiadar després de protestar i que existia una relació contractual

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa