Set llars evacuades i veïns atesos per inhalació de fum a l’incendi controlat al Turó de Montcada

Ha cremat a una zona de matolls al barri de Vallbona, entre Barcelona i Montcada

Un nou incendi ja controlat s’ha declarat aquest divendres a la tarda a Barcelona. S’ha situat en una zona de matolls al barri de Vallbona, entre la capital catalana i Montcada i Reixac, on s’ha aixecat una alta columna de fum. Quinze dotacions han treballat per sufocar el foc. Set habitatges han estat evacuats de forma preventiva i s’ha atès alguns veïns per inhalació de fum. Els Bombers de la Generalitat han aconseguit estabilitzar l’incendi i, al voltant d’una hora després d’activar-se els equips d’emergència, ja no hi havia flames cremant vegetació.

El foc s’ha declarat cap a les 16.30 hores. Un cop apaivagades les flames, s’han retirat les tres dotacions àeries i una de terrestre de Bombers de la Generalitat, que han mantingut cinc equips per remullar el terreny i evitar que el foc revifés. Un portaveu de Bombers ha explicat que ha cremat poca superfície, situada a prop de zona urbana i envoltada de carreteres.

Tot i que l’incendi no ha afectat gaire terreny, sí que ha obligat a evacuar set habitatges del passeig de la Pineda, al barri de Vallbona. L’Associació de Defensa Forestal 301 ha explicat a Twitter que ha optat per ordenar desallotjar les cases perquè “el foc pujava violent” i, en aquell instant, “encara no havia arribat cap equip d’intervenció més”. Almenys el jardí d’una casa ha quedat calcinat. Cap habitatge ha arribat a patir danys, segons han difós els Bombers de Barcelona.

El cos de Bombers de l’Ajuntament de Barcelona ha enviat onze vehicles a la zona que ha cremat. El foc d’aquest divendres se suma a la llista àmplia d’incendis que la serra de Collserola ha patit enguany.

Més informació

Comentaris

    fat boy 30/07/2021 7:20 pm
    Quants incendis seguits, oi?. Mira que estem de mala pata.

Nou comentari