Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona desactiva l’alerta del pla per risc d’incendis forestals
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha desactivat l’alerta del Pla d’Actuació Municipal per a Risc d’Incendis Forestals un cop la Generalitat ha fet el mateix amb el Nivell 3 del Pla Alfa al Barcelonès. Avui ha estat el dia amb més risc d’incendi a la ciutat en el que va d’any, segons subratlla el consistori, i per aquest motiu els vuit parcs de Bombers de la capital catalana s’han mantingut en alerta. Preventivament, durant la jornada s’han augmentat el recursos destinats al Parc de Collserola. La millora de les condicions meteorològiques ha fet baixar el risc però tot i això, el consistori subratlla que es manté alt i, per això continua demanant màxima precaució i col·laboració a la ciutadania.

L’equip de govern municipal també recorda que des del 15 de març està prohibit fer treballs de bosc ni cap actuació que pugui generar guspires a menys de 500 metres de la massa forestal. Això inclou la prohibició de cremar residus i fer barbacoes.

La campanya forestal dels Bombers de Barcelona es va iniciar a principis del mes de juny i estarà activa fins a mitjan setembre. Durant aquest període el Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS) adapta i reforça els dispositius per fer front als mesos d’estiu.

Els equips continuen alerta per les gairebé 1.800 hectàrees de superfície del parc de Collserola que pertanyen a la ciutat repartides entre els districtes de Les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa