Nou hort a un terrat de Sant Antoni perquè persones discapacitades el cultivin

L’Ajuntament ha instal·lat un nou hort perquè sigui cultivat per persones amb discapacitat al barri de Sant Antoni, a l’Eixample. És el vuitè hort a un terrat d’aquest tipus a la ciutat, que gestionen una quinzena d’entitats que presten suport a persones discapacitades.

El nou hort està situat al terrat del Palau Foronda, a la ronda de Sant Pau 43-45. Té capacitat per conrear 440 hortalisses, verdures i plantes aromàtiques. Se’n faran càrrec usuaris del Centre Psicoteràpia Barcelona i Centre Condal. Són persones amb discapacitat física, intel·lectual i en situació de trastorn de salut mental, i rebran aprenentatge per plantar i collir el que conreïn.

La collita és menjar pels qui cultiven els horts. Alhora, i com en la resta d’espais del projecte que es va posar en marxa des de 2016, l’excedent es reparteix entre menjadors socials i banc d’aliments propers. En el cas de l’espai que es crea a Sant Antoni, els mateixos participants portaran les verdures i hortalisses a l’ONG del barri De Veí a Veí i  a la Fundació BarcelonaActua, dues entitats que donen suport a veïns en situació desfavorida.

Cultivant els horts, es pretén que les persones que en tenen cura millorin la seva salut, alhora que es trenquen estereotips i es dona ús a espais buits de la ciutat. Durant 2020, enmig del confinament pel coronavirus, els horts van seguir conreant-se. Va ser de les poques activitats amb què les persones discapacitades que hi prenen part van poder seguir realitzant. Unes 170 persones se’n van beneficiar l’any passat i es van recollir gairebé 3.600 quilos de verdures i hortalisses.

Nou comentari

Més notícies
Protesta de treballadors socials al Raval / Twitter

Treballadors socials acusen una gerent municipal de gratificar diversos càrrecs

Presenten una querella per presumpte tracte de favor en el pagament d'hores extra durant el confinament
Manifestació contra el racisme, en una imatge d'arxiu / DC

Més de la meitat dels casos de discriminació són per xenofòbia i LGTBI-fòbia

Les denúncies a l'Observatori de les Discriminacions van créixer un 6% en el primer any de pandèmia