Nou detinguts en el desallotjament dels jardins de Sant Pau del Camp

La Fundació Arrels critica que "una operació policial sobre drogues" acabi amb el desallotjament de sensesostre

Una intervenció conjunta dels Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana i Policia Nacional als jardins de Sant Pau del Camp va acabar amb nou detinguts i 29 identificacions. Efectius policials van fer un operatiu dilluns per identificar persones que podrien estar “relacionades amb el tràfic d’estupefaents a la zona”, segons detallen fonts municipals. Els nou detinguts, però, van ser per trobar-se en situació d’estrangeria irregular, és a dir, per no tenir papers. Tots els arrestats tenien antecedents, segons fonts de la Policia Nacional. D’entre els 29 identificats la policia catalana en va denunciar un per un delicte contra la salut pública, segons ha avançat la Ser i ha confirmat el TOT Barcelona. 

Els serveis socials de l’Ajuntament van estar presents durant l’operació i van oferir allotjament a les persones que dormien als jardins. Cap d’ells va acceptar. Des de l’Ajuntament destaquen que fa “mesos” que es feia seguiment de la situació de les persones que es trobaven a aquest espai situat a tocar del monestir, i que una desena d’ells havien entrat en el circuit municipal de serveis socials. 

Després de l’actuació es van posar tanques en una zona dels jardins en què es faran obres per a un nou accés a un centre proper. Així, durant uns mesos, una part del parc queda tancat al públic, tot i que la resta dels jardins segueixen oberts en “horari habitual”, segons l’Ajuntament. 

Arrels censura que una operació policial acabi en desallotjament

La Fundació Arrels ha criticat que “desplaçar persones d’un lloc a un altre només trasllada la problemàtica” després de conèixer l’operatiu policial i el desallotjament dels jardins. “Una operació policial sobre drogues no té perquè acabar desallotjant persones sense llar que fa temps que viuen en el mateix espai”, censura la fundació. 

L’associació ha detallat que a la zona hi vivien “persones en situació administrativa irregular -nou dels quals han quedat detinguts-, famílies, joves que fa poc que han fet els 18 anys, menors i dones”. 

“La mesura policial no soluciona el problema i vulnera drets de les persones sense llar”, ha afegit la fundació en un comunicat, en què ha demanat que els cossos policials rebin formació sobre la situació dels sensellar. 

Més informació

Nou comentari