El barri de Vallbona, al districte de Nou Barris, té frontera amb Montcada i Reixac. De fet, veïns del barri de Can Sant Joan, de Montcada, aparquen de vegades al passeig de Cimal –la via que marca el límit de Barcelona– i al carrer Oristà, al costat mateix. Alguns veïns de Vallbona se’n van queixar fa un any i escaig a l’aleshores candidat a les eleccions municipals pel PSC, Jaume Collboni, en una visita que va fer a la zona. Tanmateix, aquest dijous –quan Collboni és primer tinent d’alcaldia i el districte de Nou Barris és governat pel PSC– veïns de tots dos barris, el de Montcada i el barceloní, celebraran una obra que els agermana: la connexió per a vianants que uneix el carrer del Bosc, de Can Sant Joan, amb Oristà, a Nou Barris.

El Consorci del Besòs ha pagat i construït aquest camí urbanitzat que, des d’ara, uneix un dels barris del final del terme de Barcelona amb el de Montcada. A la inauguració hi assistiran l’alcaldessa de Montcada, Laura Campos i el regidor de Nou Barris, Xavier Marcè (PSC) i la gerent del Consorci del Besòs, Carme Ribas. L’acte consistirà en “una passejada pel carrer Oristà, passant per la nova zona de connexió, el carrer Bosc i tornant al punt d’inici pel Rec Comtal”. 

L’obra, que ha costat més de 800.000 euros, ha consistit a col·locar una plataforma de formigó i una barana de protecció per afegir-hi seguretat, ja que el camí voreja la muntanyeta de Can Sant Joan. També s’hi han posat bancs i un mur de protecció a la banda de la muntanya. A més, s’ha arranjat la rotonda situada al final del carrer Bosc, on s’ha estabilitzat el talús que hi havia. Aquesta nova connexió substitueix el traçat anterior, “un pas de 185 metres sense asfaltar de difícil accés i on hi havia risc de possibles despreniments”, segons l’Ajuntament de Montcada.

Més notícies
Els infants del centre obert Torre Baró d'excursió a Vallvidrera al 2019 / Ajuntament de Barcelona

La crisi del coronavirus salva el centre per a infants de Torre Baró condemnat a tancar

Notícia: La crisi del coronavirus salva el centre per a infants de Torre Baró condemnat a tancar
Comparteix
Un acord entre Ajuntament de Barcelona i Càritas apuntala la viabilitat econòmica del centre
Notícia: La crisi del coronavirus salva el centre per a infants de Torre Baró condemnat a tancar - Mobile
L'home de 83 anys desaparegut / Cedida

Troben l’home de 83 anys malalt d’Alzheimer desaparegut a la Meridiana

Notícia: Troben l’home de 83 anys malalt d’Alzheimer desaparegut a la Meridiana
Comparteix
L'home va desaparèixer a la zona de l'Hipercor de la Meridiana
Notícia: Troben l’home de 83 anys malalt d’Alzheimer desaparegut a la Meridiana - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa