Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La crisi del coronavirus salva el centre per a infants de Torre Baró condemnat a tancar

El centre obert Torre Baró ha tornat a obrir després de l’anunci de tancament de principis d’any. Un acord de col·laboració entre l’Ajuntament de Barcelona i Càritas resol la viabilitat econòmica de l’equipament per a infants i adolescents, que ha reobert el 3 de juny. Un cop acabat l’estat d’alarma, el centre realitzarà activitats de casal d’estiu durant els mesos de juliol i agost amb l’objectiu de seguir acollint i acompanyant a les famílies en situació de vulnerabilitat de Torre Baró.

L’acord entre ambdues institucions arriba després de mig any de treball conjunt entre l’Institut Municipal de Serveis Socials, Càritas i el districte de Nou Barris. Centres com aquest juguen un paper fonamental en l’acompanyament a infants i famílies de barris vulnerables i a més la crisi del coronavirus ha agreujat les necessitats que atenia. En definitiva, ni consistori ni Càritas es poden permetre ara un tancament com aquest.

El centre ha reprès les entrevistes individuals amb les famílies i s’han dut a terme activitats en grups reduïts d’un màxim de 5 infants. Durant la fase de represa podran fer-se activitats grupals de fins a un màxim de 10 nens per grup, tot tenint en compte la normativa de protecció sanitària.

Centre imprescindible per al barri

El nou regidor del districte, Xavier Marcé, ha celebrat la continuïtat del centre: “Els problemes derivats de la pandèmia estan aquí i dissortadament obliguen a mantenir tots els serveis destinats a millorar el suport social”. A més, ha valorat l’acord com “un excel·lent exemple de col·laboració amb la societat civil” i ha reconegut que la continuïtat d’aquest espai noubarrienc és “imprescindible” perquè “la seva tasca amb infants i adolescents garanteix un servei necessari i molt apreciat al barri”.

El Cap d’acció social de Càritas, Eduard Sala, ha excusat les intencions inicials de tancament: “Els recursos que tenim al nostre abast són limitats i és difícil prendre decisions en aquests moments tan complexos”. Així mateix, Sala ha remarcat que durant el període de confinament Càritas ha fet un seguiment online de la situació de les famílies del centre, però és important que “les famílies i els infants es retrobin amb els amics ara que el centre ha reprès l’activitat i que puguin gaudir del casal d’estiu i del curs que començarà el setembre”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa