Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tuitaires s’empassen la notícia falsa d’una pallissa inexistent a Barcelona
  • CA

Les xarxes s’han estat empassant des d’aquest dimecres al vespre el vídeo d’una notícia falsa sobre una inexistent pallissa als carrers de Barcelona, que en realitat correspon a un episodi de violència que va tenir lloc el 7 d’agost a Ponferrada. El vídeo s’ha difós a través del compte de Twitter @aviSiset_. Aquest usuari assegura que les imatges corresponen a Barcelona i que els protagonistes són dos nois “marroquins” agredint “dos homes grans que surten de sopar”.

El compte no aporta cap enllaç a cap notícia amb els detalls de la informació verificada. Tot i la imprecisió dels detalls que ofereix aquest usuari de Twitter, el vídeo ja havia assolit aquest dijous al matí gairebé 10.000 visualitzacions i havia obtingut centenars de likes i repiulades. El vídeo també ha generat desenes de comentaris xenòfobs i ha animat el debat sobre la seguretat, una de les principals preocupacions de la ciutadania de la capital catalana en l’actualitat.

Els fets corresponen a una agressió a Ponferrada i no a Barcelona

El vídeo va ser difós per primera vegada el 8 d’agost a través de la policia local de Ponferrada mitjançant un missatge a Twitter on s’informava que s’havia detingut un dels agressors. La mateixa nit dels fets les autoritats ja havien detingut un dels autors de la pallissa gràcies a la col·laboració ciutadana, que en va permetre la identificació. Segons publica el mitjà Diario de León, els joves van ser detinguts per robar en vehicles i per agredir una persona per robar-li el mòbil.

Els fets van tenir lloc al Polígon de la Herrería de la ciutat lleonesa i els detalls del succés van transcendir a través d‘una nota de premsa de l’ajuntament de la ciutat. La policia va poder actuar al moment perquè va ser advertida pels veïns. Un dels joves va ser detingut, però un altre va fugir.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa