“No és foc, és capitalisme”: manifestants tallen la Diagonal contra la destrucció de l’Amazones

Els manifestants s'apleguen davant del consolat del Brasil a Barcelona per reclamar que s’aturin els incendis indiscriminats

Unes 200 persones s’han concentrat aquest migdia davant del consolat del Brasil a Barcelona per protestar contra els incendis indiscriminats que estan assolant l’Amazones. Al crit de “No és foc, és capitalisme!”, els manifestants han tallat la Diagonal per exigir al president del Brasil, Jair Bolsonaro, que posi en marxa la maquinària governamental per aturar la crema sistemàtica de la selva amazònica, el gran pulmó de la terra. El trànsit a la Diagonal s’ha restablert poc després de les 15 hores. 

La concentració ha estat convocada per Fridays For Future, un moviment estudiantil internacional que lluita per exigir polítiques actives contra el canvi climàtic i que està liderat per l’activista sueca Greta Thunberg, de només 16 anys. L’entitat culpa directament Bolsonaro per permetre els incendis i al destrucció dels boscos i demana la dimissió immediata del president brasiler.

 

Més informació

Nou comentari