Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aigües de Barcelona prorroga l’exposició sobre l’emergència climàtica per l’èxit de públic
  • CA

Més de 40.000 persones han visitat ja l’exposició de realitat virtual The zone of hope, inaugurada fa 18 fa 18 mesos i organitzada per Aigües de Barcelona per contribuir a la conscienciació sobre l’emergència climàtica. Fins al punt que la companyia ha decidit prorrogar la mostra uns mesos, fins al novembre.

[r:1]

L’objectiu de fer arribar a la població el missatge sobre la necessitat immediata d’actuar contra el canvi climàtic s’està complint, per tant, atesa la quantitat de visites que està rebent l’exposició, especialment tenint en compte que 7.000 dels que l’han experimentat eren estudiants de secundària i batxillerat.

Aquest dilluns, ha sigut el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, un dels visitants. Hi ha acudit amb el secretari general del departament, Ferran Falcó, i tots dos han fet el recorregut –impactant però amb un missatge final d’esperança– amb el president del consell d’administració d’Aigües de Barcelona, Àngel Simon, i el director general de la companyia, Ignacio Escudero.

Després de la visita, Simon ha defensat que “l’emergència climàtica és una responsabilitat compartida entre administracions, empreses i ciutadania”. “No ens podem quedar amb els braços creuats”, ha advertit, i ha subratllat que aquest camp d’actuació, fonamental per al futur immediat i a llarg termini, “és un exemple clar dels bons resultats que dona la col·laboració públicoprivada, perquè la cooperació entre tots els actors és el que permet avançar la societat”.

Calvet ha destacat que cal que tothom entengui que ja no hi ha “més marge de maniobra” i que tothom ha d’actuar ja contra el canvi climàtic. I en aquest tothom s’hi inclouen “les administracions, les empreses i la ciutadania”.  “El canvi climàtic és una realitat, no és cap invent, hi ha un escalfament global per emissions causades per l’activitat humana. I el full de ruta que teníem fins ara, arran dels acords de París, és insuficient, s’ha de repensar perquè el canvi climàtic no impacti de manera catastròfica sobre el planeta, amb efectes sobre la biodiversitat i efectes sobre la qualitat de l’aire que respirem”, ha alertat.

El conseller ha recordat que l’any 2015 es van dissenyar polítiques encaminades a no superar l’increment de dos graus centígrads en la mitjana de les temperatures l’any 2100 però que “ara se sap que no n’hi ha prou i que cal posar el límit en un increment màxim d’un grau i mig“.

“D’aquí sorgeix el concepte d’emergència climàtica, que marca la necessitat de la transició energètica cap a les renovables, la descarbonització de la mobilitat, encara basada en vehicles amb motor que generen emissions de CO2, i l’economia circular, pel que fa a la reducció de residus però també en el vector aigua”, ha plantejat Calvet.

I ha volgut incidir especialment en l’aspecte de l’aigua, ja que es trobava al costat dels directius d’una companyia d’aigües. “Vivim en una zona de clima mediterrani, una àrea molt sensible en l’ús de l’aigua, per això es va crear l’Agència Catalana de l’Aigua i els diversos consorcis, cosa que permet augmentar la garantia de l’aigua però també clar gestionar millor el cicle de l’aigua.

En aquest sentit, ha remarcat que a Catalunya ja hi ha una bona mitjana, ja que s’hi consumeixen menys de 100 dies per habitant i dia “degut a mesures de pedagogia i d’estalvi”. En un pas més enllà, ha recordat que ara ara mateix s’està fent “una prova pilot amb Aigües de Barcelona per regenerar i reutilitzar aigua al tram final del riu Llobregat”.

Calvet ha acabat la seva intervenció recomanant la visita a The zone of hope“L’exposició és magnífica, perquè uneix la capacitat d’empatia d’Aigües de Barcelona amb la tecnologia“, ha dit. I ha afegit: “Convido tothom a venir-hi perquè nosaltres que hi som a temps hem de fer el que puguem”. 

L’exposició es pot veure al Reial Cercle Artístic de Barcelona, al carrer dels Arcs, i les entrades es poden adquirir a la web de la mostra.

Més notícies
‘The zone of hope’: realitat virtual per viure els efectes del canvi climàtic
Notícia: ‘The zone of hope’: realitat virtual per viure els efectes del canvi climàtic
Comparteix
L'exposició d'Aigües de Barcelona transporta els visitants a escenaris futurs versemblants
“No és foc, és capitalisme”: manifestants tallen la Diagonal contra la destrucció de l’Amazones
Notícia: “No és foc, és capitalisme”: manifestants tallen la Diagonal contra la destrucció de l’Amazones
Comparteix
Els manifestants s'apleguen davant del consolat del Brasil a Barcelona per reclamar que s’aturin els incendis indiscriminats

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa