Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
‘The zone of hope’: realitat virtual per viure els efectes del canvi climàtic
  • CA

La plaça Espanya inundada, Montjuïc amb platja i temperatures de 48ºC, aquest és l’escenari que mostra l’exposició ‘The zone of hope’ i que auguren els científics si no s’atura el canvi climàtic. Aigües de Barcelona organitza una experiència de realitat virtual al Reial Cercle Artístic que mostra l’impacte de l’activitat humana en el medi ambient. 

La Violeta és el personatge que acompanya els visitants durant tres moments futurs: el 2038, el 2068 i el 2093. L’experiència se situa a ciutats inundades i en pantans secs, i gràcies a una tecnologia única en Europa pot experimentar sensacions de fred o de moviment en moments de l’exposició. 

A ‘The zone of hope’ es pot veure el futur de llocs com la plaça Espanya o el pantà de la Baells, tot i que difícilment es reconeixen: la plaça Espanya inundada i el pantà sec. Un calfred recorre l’esquena quan es constata que, si la humanitat no reacciona, aquests llocs seran com apareixen a l’exposició.  

Però no està tot perdut. Després del viatge al futur, l’experiència acaba amb un vídeo que transmet esperança. Si la ciutadania comença a actuar contra el canvi climàtic ‘The zone of hope’ quedarà només en una hipòtesi futura. Si no, serà un oracle. Així que, en acabar, el visitant es compromet a emprendre accions per revertir els efectes del canvi climàtic, com promou Aigües de Barcelona. 

L’exposició es podrà visitar fins a finals de maig de 2019. Els clients d’Aigües de Barcelona poden obtenir 4 entrades gratuïtes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa