Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Neix Bomberes de Barcelona com a resposta al cas del company que gravava dones al vestidor
  • CA

La sentència en el cas del bomber que va gravar tres companyes al vestidor durant mesos ha aixecat una tempesta al cos. Del malestar per la condemna, de quatre mesos i mig de presó i que permet al bomber seguir exercint, ha nascut Bomberes de Barcelona. En un manifest publicat avui es defineixen com un moviment que busca “lluitar contra aquest tipus d’injustícies”.

“No vam acceptar diners per callar i no denunciar, ni acceptem ara una sentència retrògrada”, diu el document compartit a Twitter. “No podem acceptar un sistema judicial conservador i patriarcal, en el qual les víctimes, quan denunciem, acabem desamparades i menystingudes”, afegeix, amb referència al cas del bomber, que va gravar companyes seves mentre es canviaven al vestidor el 2015.

Bomberes de Barcelona veu “molt perillós” que hi hagi “precedents” com ara aquesta condemna “irrisòria i vergonyant”. Amb tot, el manifest remarca que el cos de bombers “sempre ha estat i ha de seguir sent un exemple de respecte, igualtat i tolerància”. “La sentència no va en aquesta línia”, matisa Bomberes de Barcelona.

L’accés de dones al cos de bombers s’ha volgut facilitar amb l’adaptació de les proves, tal com reclamaven sindicats i bomberes en un reportatge del TOT Barcelona. L’any passat va créixer un 31% el nombre d’aspirants dones que es van presentar al procés de selecció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa