Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Creix un 31% el nombre de dones aspirants a Bombers de Barcelona
  • CA

El nombre de dones aspirants a formar part del cos de Bombers de Barcelona ha crescut un 31% respecte a l’última convocatòria. Un total de 1.838 aspirants –dels quals 143 són dones– s’examinaran dissabte de les primeres proves que hauran de superar per ocupar una de les 80 places que convoca l’Ajuntament de Barcelona. Les proves es realitzaran a diferents aules repartides en els edificis de la Universitat Pompeu Fabra.

El consistori va decidir eliminar alguns requisits que dificultaven l’accés de les dones, com ara l’alçada mínima. A més, s’ha incorporat a la prova oficis de l’àmbit sanitari, aportant així una perspectiva de gènere. Fins ara només hi havia tres àmbits professionals en consideració, tots altament masculinitzats: edificació i obra civil, instal·lacions elèctriques i mecànica. La quarta prova, d’aptitud física, també pateix algunes modificacions pel que fa a la tipologia de prova i la seva valoració.

Si després de la finalització de les proves d’aquesta fase es produeix un empat, es resoldrà a favor de la persona aspirant el gènere de la qual sigui menys representat, com a la resta de les bases dels processos selectius municipals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa