Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Neguit pel consum d’òxid nitrós com a droga en els botellots
  • CA

El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha admès que a l’Ajuntament de Barcelona el preocupa el consum d’òxid nitrós per part de joves que han participat en els macrobotellots del cap de setmana. Així ho ha afirmat Batlle en resposta a un prec del PP sobre aquesta substància durant el ple municipal d’aquest dimecres.

El regidor popular Josep Bou ha indicat que s’ha evidenciat que el consum d’aquest gas “convertit en droga” s’està popularitzant i ha demanat al govern municipal com preveu abordar-ho. En resposta al membre del PP, Batlle ha explicat que l’òxid nitrós s’utilitza en àmbits com la restauració o la indústria farmacèutica i no està inclòs en cap llistat de substàncies prohibides i es pot adquirir de forma “fàcil” per Internet.

“Ens preocupa molt perquè, a banda dels canvis de comportament, sembla que pot comportar efectes sobre la salut de les persones“, ha afegit el tinent d’alcalde. Batlle ha explicat que, per ara, la Guàrdia Urbana estudia una possible “orientació penal” de la venda i distribució de l’òxid nitrós per establir un marc de com actuar.

El tinent d’alcalde ha afegit que, mentre no es defineixi el marc, s’intervé per via administrativa quan es detects que es ven de forma ambulant sense autorització. A banda, es treballa amb l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) l’estratègia de prevenció i informació per alertar dels perills d’aquesta substància.

Més notícies
Botellot durant la Mercè de 2021 a la plaça Espanya / Jordi Play
Colau demana no criminalitzar les festes arran dels aldarulls
Notícia: Colau demana no criminalitzar les festes arran dels aldarulls
Comparteix
L'alcaldessa cenyeix els incidents a l'acció d'uns "delinqüents" i afegeix que van ser "difícils de preveure"
Joves en direcció al botellot de la platja del Bogatell de Barcelona durant la Mercè / ACN
La dreta salva Colau i Collboni de la reprovació pels macrobotellots
Notícia: La dreta salva Colau i Collboni de la reprovació pels macrobotellots
Comparteix
PP, Cs i Barcelona pel Canvi han repartit culpes pel fracàs del dispositiu durant de la Mercè

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa