Neguit pel consum d’òxid nitrós com a droga en els botellots

És un gas fàcil d'adquirir que s'utilitza en l'hosteleria i en la indústria farmacèutica

El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha admès que a l’Ajuntament de Barcelona el preocupa el consum d’òxid nitrós per part de joves que han participat en els macrobotellots del cap de setmana. Així ho ha afirmat Batlle en resposta a un prec del PP sobre aquesta substància durant el ple municipal d’aquest dimecres.

El regidor popular Josep Bou ha indicat que s’ha evidenciat que el consum d’aquest gas “convertit en droga” s’està popularitzant i ha demanat al govern municipal com preveu abordar-ho. En resposta al membre del PP, Batlle ha explicat que l’òxid nitrós s’utilitza en àmbits com la restauració o la indústria farmacèutica i no està inclòs en cap llistat de substàncies prohibides i es pot adquirir de forma “fàcil” per Internet.

“Ens preocupa molt perquè, a banda dels canvis de comportament, sembla que pot comportar efectes sobre la salut de les persones“, ha afegit el tinent d’alcalde. Batlle ha explicat que, per ara, la Guàrdia Urbana estudia una possible “orientació penal” de la venda i distribució de l’òxid nitrós per establir un marc de com actuar.

El tinent d’alcalde ha afegit que, mentre no es defineixi el marc, s’intervé per via administrativa quan es detects que es ven de forma ambulant sense autorització. A banda, es treballa amb l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) l’estratègia de prevenció i informació per alertar dels perills d’aquesta substància.

Més informació

Nou comentari