L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, s’han salvat de la reprovació per la gestió dels macrobotellots durant les festes de la Mercè gràcies als vots de PP, Cs i Barcelona pel Canvi, que amb la seva abstenció han evitat donar suport a la moció presentada per ERC i JxCat en el ple extraordinari per tractar els aldarulls del passat cap de setmana. Els tres partits han repartit culpes pel fracàs del dispositiu policial de la Mercè, però han centrat les seves intervencions a desgastar els grups independentistes, a qui han acusat de “tacticisme” i d’intentar espolsar-se la responsabilitat que els pertoca com a formacions que integren el Govern de la Generalitat.

El ple extraordinari ha començat amb dues intervencions molt dures d’ERC i JxCat. El portaveu dels republicans, Jordi Coronas, ha denunciat que els botellots estan descontrolats i ha acusat el govern municipal de “centrifugar culpes” després d’haver assegurat en públic i en privat que el dispositiu policial de la Mercè era “molt bo” i que no hi hauria festa al carrer. La vicepresidenta de Junts, Elsa Artadi, ha alertat que el govern de Colau i Collboni ha “perdut el control de la ciutat” i ha lamentat que cap responsable polític hagi donat explicacions sobre “què ha fallat” i com es pensa solucionar el problema a curt termini.

El govern municipal, conscient que la reprovació no tindria el suport suficient, ha fet una defensa tèbia del dispositiu del cap de setmana i s’ha limitar a repetir la consigna que els botellots són un “fenomen complex” que cal abordar en profunditat i tant Colau com Albert Batlle han tancat files condemnant els aldarulls i agraint la feina feta per les forces de seguretat, que en molts moments del cap de setmana es van veure superades per les més de 40.000 persones que es van concentrar cada nit. “Quin sentit té aquest plenari”, s’ha preguntat el regidor de Presidència, Jordi Martí, que ha lamentat la participació d’ERC a la reprovació.

Comptes pendents

Passat el torn d’intervencions dels dos grups independentistes, les crítiques a la gestió municipal dels aldarulls han passat a un segon pla. La presidenta del grup de Cs, Luz Guilarte, ha acusat ERC i JxCat de convocar un ple per motius “tacticistes” i “electoralistes” i els ha recriminat que no hagin volgut parlar amb la resta de partits de l’oposició per intentar consensuar un text. “Hem intentat fer esmenes, però no han volgut escoltar”, els ha etzibat. “Són còmplices del que passa”. El regidor del PP, Josep Bou, també ha centrat el seu discurs a denunciar les maniobres dels partits independentistes. “Són tan responsables com el govern municipal”.

La regidora de Barcelona pel Canvi, Eva Parera, també ha repartit culpa i ha lamentat que “tothom s’hagi volgut espolsar les responsabilitats” i ha assegurat que uns i altres són “dues cares de la mateixa moneda”. Parera ha assegurat que els aldarulls de la Mercè són conseqüència de la “pedagogia de la desobediència” que s’ha fet els últims anys tant des de l’Ajuntament de Barcelona com des de la Generalitat de Catalunya. La regidora no adscrita, Marilen Barceló, ha explicat que li agradaria que la violència als carrers de Barcelona es condemnés “sempre” amb tant èmfasi com la dels botellots i ha recriminat als joves als joves que “cremar contenidors no és diversió”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Amb els comuns no podem a setembre 29, 2021 | 16:09
  Amb els comuns no podem setembre 29, 2021 | 16:09
  Que trist que els mateixos que et van donar els vots gratuïts, més els fasc'stas de ciudadanos, i peperus, t'hagin salvat el cul, frau kolau, quina vergonya, l'alcaldessa més desastrosa de Barcelona, salvada pels feixistes
 2. Icona del comentari de: rd a setembre 29, 2021 | 16:28
  rd setembre 29, 2021 | 16:28
  colaua miserable mentidera sempre salvant el cul amb els vots de les dretes i enganyant a tothom, fora comunsoudents
 3. Icona del comentari de: Collboni el droga nens a preu de paki a setembre 29, 2021 | 16:30
  Collboni el droga nens a preu de paki setembre 29, 2021 | 16:30
  L'extrema dreta franquista salva a la f4anquista terrorista Colau i el paki Collboni que ha omplert de pakis que venen alcohol als nens de 15 anys
 4. Icona del comentari de: Ricard a setembre 29, 2021 | 16:31
  Ricard setembre 29, 2021 | 16:31
  Castella al rescat.
 5. Icona del comentari de: Jou a setembre 29, 2021 | 18:39
  Jou setembre 29, 2021 | 18:39
  No hase falta desir nada mas.
 6. Icona del comentari de: Pau B. a setembre 29, 2021 | 19:23
  Pau B. setembre 29, 2021 | 19:23
  La dreta d'aquest païs es de vergonua aliena,
 7. Icona del comentari de: L'OBSERVADOR ASTORAT a setembre 29, 2021 | 19:50
  L'OBSERVADOR ASTORAT setembre 29, 2021 | 19:50
  Els "camarades "LERROUXISTES", com els bombers, mai es trepitgen la manguera.
 8. Icona del comentari de: VOX COLAU, TERRORISME I BRUTICIA, RATES I ESPAÑA.CACA a setembre 30, 2021 | 05:40
  VOX COLAU, TERRORISME I BRUTICIA, RATES I ESPAÑA.CACA setembre 30, 2021 | 05:40
  Extrema dreta franquista, Colau es VOX

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa