Colau demana no criminalitzar les festes arran dels aldarulls

L'alcaldessa cenyeix els incidents a l'acció d'uns "delinqüents" i afegeix que van ser "difícils de preveure"

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha titllat de “delinqüents” als autors dels actes vàndalics i robatoris comesos enmig dels macrobotellots multitudinaris del cap de setmana. Colau s’ha expressat així durant el ple municipal d’aquest dimecres, en resposta a un prec del grup municipal de Junts per Catalunya.

Colau ha manifestat que els aldarulls i els incidents succeïts durant la Mercè són una “situació complexa” que implica diverses administracions i ha recordat que “la policia ja ha fet desenes de detencions”. L’alcaldessa ha demanat no culpabilitzar les festes i ha assenyalat que s’ha d’intervenir a partir d’una “mirada complexa”. “No és un fenomen nou ni exclusiu de Barcelona, ha estat passant a tot Catalunya”, ha subratllat.

Per la seva banda, el regidor de Junts Jordi Martí ha carregat contra Colau, a qui ha assenyalat per ser la “màxima responsable” de tot allò que passa a la ciutat. A més, li ha retret que no s’hagi “responsabilitzat” de res del que va passar els darrers dies. “Vol dir que no té res a veure el que ha fet el seu govern en els últims sis anys?”, ha afegit.

Colau ha subratllat que es treballa perquè no es repeteixin escenaris similars en un futur i ha afegit que els incidents van ser “difícils de preveure”. A més, ha felicitat els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana i el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, per estar “pendent” en tot moment dels altercats.

Més informació

Nou comentari