Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El nadó abandonat al carrer rep l’alta mèdica després de dos dies ingressat

Novetats en el cas del nadó que va ser abandonat dimarts al carrer dins una bossa d’esport al barri de Sants-Badal, al districte de Sants-Montjuïc de Barcelona. Després de dos dies ingressat en un hospital, l’infant ha rebut aquest dijous al matí l’alta mèdica i ja es troba amb la seva nova família d’acollida.

Així ho ha avançat Catalunya Ràdio i ho han confirmat fonts de l’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat), el centre sanitari on va ser traslladat després de ser localitzat per una veïna a primera hora del matí de dimarts en el replà d’una entitat social del barri, que a aquelles hores del matí estava tancada. Malgrat que el seu estat d’afectació pel fred era lleu, el petit va ser ingressat i ha estat dos dies en observació fins que els professionals sanitaris han comprovat que no hi havia cap mena de risc per a la seva salut.

Un cop recuperat, el nadó ara viurà amb una família d’acollida fins que trobi una llar de manera definitiva, una circumstància que es pot donar en cas que algun familiar de la criatura se’n pugui fer càrrec o en cas que sigui finalment adoptat per una altra família. En tot cas, la tutela del menor l’ha assumit la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) i els seus professionals seran els que decidiran quin és el procediment.

Investigació policial oberta

Cal recordar que la investigació dels Mossos d’Esquadra continua oberta a l’espera de conèixer més detalls sobre qui hauria abandonat el nadó a la via pública en una de les nits més fredes de la temporada d’hivern a la ciutat, on inclús es va veure nevar en punts de la part alta de la capital catalana. De fet, aquesta circumstància és la que manté viva la possibilitat que el cas sigui instruït com un delicte d’homicidi en grau de temptativa, tenint en compte l’alt risc que suposava abandonar en menor en aquestes condicions meteorològiques.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa