Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La temptativa d’homicidi, una de les hipòtesis del cas del nadó abandonat
  • CA

La troballa d’un nadó abandonat que han fet els Mossos d’Esquadra aquest matí al al carrer de Begur del barri de Sants-Badal (Sants-Montjuïc) encara no té una tipologia penal establerta.

Si bé en declaracions als mitjans el caporal de Seguretat Ciutadana de Sants-Montjuïc ha assegurat que deixar un menor d’aquesta edat a la via pública en aquestes temperatures és temptativa d’homicidi, fonts de la policia catalana han explicat al TOT que aquesta figura delictiva no s’ha pogut determinar i que la investigació, a hores d’ara, roman oberta. L’estan portant a terme la policia científica en estreta col·laboració amb l’Àrea d’Investigació Criminal dels Mossos d’Esquadra.

Les raons de l’abandonament

La tasca dels agents se centra actualment en esbrinar els motius de l’abandonament i trobar els pares d’aquest nadó de només un mes. Per tant, les diligències obertes inclouen la interrogació de possibles testimonis, així com la revisió acurada de les càmeres de videoigilància existents a la zona propera dels fets. Així doncs, caldrà esperar a que s’hagin recopilat totes les dades pertinents i veure si finalment el cas acaba sent instruït com un delicte d’homicidi en grau de temptativa.

A la via pública però en bon estat

Efectius del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) s’han desplaçat fins al lloc dels fets per atendre el menor, que en un primer moment ha estat atès pels agents de la policia catalana desplegats, i l’han traslladat a l’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues de Llobregat.

Per ara no han transcendit més detalls sobre qui hauria abandonat el nadó a la via pública ni quan hauria tingut lloc aquest abandonament. Pel que fa a l’estat de salut l’infant, les últimes informacions apunten que es trobaria en bones condicions. El seu estat d’afectació pel fred era lleu i no presentava signes d’hipotèrmia, per la qual cosa es dedueix que portava poc temps abandonat abans que una dona el trobés per casualitat al carrer de Begur, tapat amb una manta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa