Els Mossos reforcen la vigilància a Ciutat Vella amb unitats d’antiavalots

La policia catalana recorda que la BRIMO és una unitat "itinerant" que es mobilitza en funció de les necessitats de seguretat

Els Mossos d’Esquadra han destinat unitats de l’Àrea de Brigada Mòbil, coneguda com a BRIMO, a Ciutat Vella per reforçar el servei de patrullatge que ja fan agents uniformats. El reforç, avançat per La Vanguardia i confirmat pel TOT Barcelona, es deu a “circumstàncies especials” al districte, segons fonts de la policia catalana. Les mateixes fonts recorden que la BRIMO és un “servei central” que es mobilitza segons les necessitats de seguretat.

Així doncs, la presència dels efectius està supeditada a la necessitat que se’n pugui tenir a altres punts de la ciutat. 

El districte de Ciutat Vella ha estat escenari en els últims dies de diversos robatoris amb violència. El més sonat va ser el que va patir l’ambaixador de l’Afganistan a tocar de Via Laietana diumenge al vespre. Un grup de joves el va rodejar i colpejar, i quan no es podia defensar li van robar el rellotge d’alta gamma. 

Dissabte, a més, els Mossos van detenir onze persones per robatoris amb violència a la ciutat, la majoria a Ciutat Vella

Les dades de la policia catalana, però, situen Eixample ​i no Ciutat Vella com el districte on es van registrar més fets delictius l’any passat. 

El regidor dels comuns critica les mesures “temporals i reactives”

El regidor de Ciutat Vella dels comuns, Jordi Rabassa, ha demanat al Govern que faci “polítiques socials estables i estructurals” amb pressupost en “habitatge, salut, dependència, reducció de desigualtats, joventut i ocupació”. Ho ha fet per després qualificar l’augment d’efectius dels Mossos a Ciutat Vella de “mesures temporals i reactives”. 

 

Més informació

Nou comentari