Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els Mossos investiguen les “amenaces d’extrema gravetat” contra un artista

Els Mossos d’Esquadra investiguen les “amenaces d’extrema gravetat” que ha rebut l’il·lustrador Carles Ponsí, que treballa per la revista satírica El Jueves, i que es va veure forçat a renunciar a signar llibres durant Sant Jordi per un reguitzell de missatges on li deien que el matarien.

“Investiguem aquest cas per identificar l’autor o autors de les amenaces de caire homòfob fetes a través de xarxes socials i recordem la importància de denunciar qualsevol delicte d’odi“, han afirmat els Mossos, a través d’una piulada a Twitter.

“Lamento informar que cancel·lo les firmes”, va lamentar Ponsí, a través de les xarxes socials. Al missatge que ell mateix va difondre es veia com algú li deia: “Que et quedi clar, tros de maricó, quan s’ofèn el nom de Déu i la pàtria no hi ha dialèctica més admissible que la dels cops de punys i les pistoles. Prepara’t, tros de mem amb potes”.

El missatge es va fer viral, va rebre centenars de mostres de suport i la mateixa revista El Jueves se’n va fer ressò. “Els que es queixen dels ofesos resulten ser sempre els més ofesos. I, a més, violents”, denunciaven. “Tot el nostre suport al nostre amic i company Carles”, van afegir. Per la seva banda, l’Observatori contra l’Homofòbia va condemnar les amenaces contra l’il·lustrador, amb qui va contactar per activar els protocols contra l’LGTBI-fòbia davant “les molt greus amenaces, atacs i insults feixistes i homòfobs”, va informar l’ACN. Més tard, va denunciar els fets a la policia.

No és el primer cop

No és la primera vegada que Ponsí rep amenaces de mort. De fet, només uns dies abans d’aquesta piulada ja va fer-ne una altra lamentant aquests atacs. “Sembla que han posat preu al meu cap”, denunciava, a través de les xarxes socials, adjuntant tota una sèrie de captures de pantalla al fil de Twitter on es veien aquests textos intimidatoris. “Et queda poc perquè la Santa Inquisició et cremi viu” o “la fúria de Déu et calcinarà, brut heretge”, són alguns dels missatges que ha rebut al llarg dels últims dies. També l’han atacat i vexat per la seva orientació sexual. Aquests textos, a més, van acompanyats de lloances al règim dictatorial de Francisco Franco i de Primo de Rivera.

Més notícies
Amenaces de mort cap a Carles Ponsí, il·lustrador de la revista satírica El Jueves / Instagram

Cancel·la signar llibres per Sant Jordi per “amenaces d’extrema gravetat”

Notícia: Cancel·la signar llibres per Sant Jordi per “amenaces d’extrema gravetat”
Comparteix
L'il·lustrador Carles Ponsí, de la revista 'El Jueves', no serà durant la festa del llibre després de rebre missatges on li diuen que el mataran

Mor la mestra Maria Antònia Canals, referent de la renovació pedagògica

Notícia: Mor la mestra Maria Antònia Canals, referent de la renovació pedagògica
Comparteix
La matemàtica barcelonina va introduir nous mètodes d'ensenyament a l'escola catalana
Biergarten al Poble Espanyol / Instagram

El cap de setmana ideal a Barcelona: 30 d’abril i 1 de maig

Notícia: El cap de setmana ideal a Barcelona: 30 d’abril i 1 de maig
Comparteix
Què fer a Barcelona per gaudir del dissabte i diumenge al matí, tarda i nit
Imatge d'arxiu de la Feria de Abril | ACN

Malestar a la Fira d’Abril amb Colau per l’encariment dels costos

Notícia: Malestar a la Fira d’Abril amb Colau per l’encariment dels costos
Comparteix
L'empresa municipal BSM atribueix la pujada a la inflació i l'augment del salari mínim

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa