Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els mossos acusats de disparar foam a l’ull d’una noia diuen que van actuar complint el protocol
  • CA

Els agents de la Brigada Mòbil (BRIMO) dels Mossos d’Esquadra acusats d’haver disparat el foam que va impactar a l’ull d’una noia durant les protestes pel raper Pablo Hasél van declarar ahir als jutjats, aportant poca concreció sobre l’actuació fatídica. De fet, segons detallen fonts presents a la sala a l’agència Europa Press, van cenyir-se a dir que van actuar complint el protocol policial que regula l’ús de les escopetes de foam. En aquest sentit, van reconèixer que van disparar aquella nit i, alhora, van remarcar que en cap moment ho van fer per damunt de la cintura. Per tot plegat, els agents haurien assegurat que no tenen coneixement de com es van produir les lesions de la víctima.

L’advocat de la jove que va perdre l’ull simplement per formar part de la protesta, Xavier Muñoz, va denunciar que els policies investigats van respondre les preguntes de la fiscalia i del jutge, però que es van negar a contestar a les acusacions. Un fet que, al seu parer, és contradictori. “Si la seva versió és que van actuar en plena coincidència i complint protocols i ordres, no tenen perquè tenir cap reticència a respondre les preguntes”, apuntava el lletrat aquest dijous, després de la cita judicial.

Davant la manca d’explicacions dels policies, Muñoz reivindica que els escopeters de la BRIMO haurien de saber on disparen i on impacta cada bala que surt de la seva arma. En la mateixa línia, l’advocada del Centre Irídia pels Drets Humans que exerceix d’acusació popular, Sonia Olivella, ha denunciat que la manca de detall en les declaracions dels agents xoca frontalment amb l’ús que tenen les armes de foam, que són de precisió i que mai no haurien d’acabar amb impactes al cap dels manifestants. A més, Olivella ha definit els fets que s’estudien com a “clars i completament intolerables”.

A la sala, també es van sentir les declaracions d’una testimoni dels fets i de la víctima. Al seu torn, la jove va concretar que l’impacte de la bala de foam li ha comportat “lesions psíquiques i físiques”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Varist a octubre 16, 2021 | 00:37
    Varist octubre 16, 2021 | 00:37
    Garrot i menjar pels peixos

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa