Dol a Barcelona per la mort aquest dilluns de l’arquitecte i exdirector de les obres de la Sagrada Família Jordi Bonet Armengol als 97 anys. Bonet va encapçalar la construcció de l’icònic temple barceloní entre els anys 1985 i 2012 i també va dirigir altres obres de rellevància com les de l’església de Sant Medir de la capital catalana, les de l’església de la Mare de Déu de Montserrat a Badalona o les del Monestir de Sant benet de Montserrat.

Segons ha informat la família en un comunicat, l’arquitecte barceloní va morir ahir de causes naturals poc més d’un mes després de celebrar el seu 97 aniversari acompanyat de la seva dona i el seu entorn més proper. Després de finalitzar la seva etapa com a director d’obres a la Sagrada Família, Bonet va exercir com a director emèrit, un càrrec que el va portar a participar en actes i dotzenes de conferències arreu del món per divulgar l’obra de Gaudí. Al llarg dels anys, l’arquitecte també va publicar diversos llibres, així com capítols d’obres especialitzades, estudis i articles.

L’arquitecte Jordi Bonet Armengol en una imatge d’arxiu / Ateneu Barcelonès (Nuria Rodríguez Yuste)

Formació i referents

Format a l’escola Blanquerna, doctorat en arquitectura per l’Escola Superior d’Arquitectura de Barcelona i diplomat en Housing Construction als Estats Units, va treballar des de l’arquitectura racionalista i desenvolupant les teories arquitectòniques de Gaudí, a qui sempre va considerar el seu “mestre“. Precisament, seguint el seu model va dirigir les obres de l’església de Sant Medir de Barcelona o les del Monestir de Sant Benet de Montserrat, on va continuar l’obra que ja havia iniciat el seu pare, el també arquitecte Lluís Bonet i Garí.

Una trajectòria premiada

Al llarg de la seva trajectòria professional, Bonet va rebre diferents distincions, entre les quals destaquen la Creu de Sant Jordi, el Premi Ciutat de Barcelona, la Creu de l’Ordre d’Alfons X el Savi del ministeri espanyol d’Educació i Ciència o la medalla al treball President Macià. L’arquitecte barceloní també va participar de diverses entitats i fundacions com la Fundació Gala-Salvador Dalí, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, la Junta de Museus de Catalunya, la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi o Òmnium Cultural.

Més notícies
30.05.2022, Barcelona
Turisme.

foto: Jordi Play

Barcelona limitarà els grups de turistes per evitar la saturació del centre

Notícia: Barcelona limitarà els grups de turistes per evitar la saturació del centre
Comparteix
L'Ajuntament ha acordat amb els guies turístics oficials que no se superin les 15 persones a Ciutat Vella
Notícia: Barcelona limitarà els grups de turistes per evitar la saturació del centre - Mobile
La piscina del Grand Hotel Central de Barcelona

Una de les millors piscines d’Europa es troba a Barcelona

Notícia: Una de les millors piscines d’Europa es troba a Barcelona
Comparteix
Un rànquing escull la piscina d'un hotel de la ciutat entre les vuit més boniques d'Europa
Notícia: Una de les millors piscines d’Europa es troba a Barcelona - Mobile
Imatge d'arxiu de la Guàrdia Urbana de Barcelona / GUB

Barcelona contracta auxiliars per tapar ‘forats’ a la Guàrdia Urbana

Notícia: Barcelona contracta auxiliars per tapar ‘forats’ a la Guàrdia Urbana
Comparteix
Malestar sindical amb l'Ajuntament pel personal sense formació policial exigida que fa tasques de seguretat complementàries
Notícia: Barcelona contracta auxiliars per tapar ‘forats’ a la Guàrdia Urbana - Mobile
Els cinc regidors de JxCAT a Barcelona després de la marxa d'Artadi / Foto: JxCat

Barcelona, el gran front electoral obert de Junts per Catalunya

Notícia: Barcelona, el gran front electoral obert de Junts per Catalunya
Comparteix
Mascarell, Cuevillas, Munté i Martí, els quatre noms que de moment mostren predisposició a liderar la llista de Junts a la capital del país
Notícia: Barcelona, el gran front electoral obert de Junts per Catalunya - Mobile

Nou comentari

Comparteix