Mor un dels cirurgians digestius més prestigiosos de Barcelona

El President del Col·legi de Metges l'ha definit com "un cavaller de la Medicina"

El doctor i professor José Manuel Sanchez Ortega, un dels cirurgians digestius més prestigiosos, va morir ahir a Barcelona. “Un cavaller de la Medicina”, ha escrit el president del Col·legi de Metges, Jaume Padrós, sobre el seu company: “Un gran metge, un excel·lent cirurgià, un molt bon company”, ha afegit.

Sanchez Ortega va començar començar a exercir com a metge en un poble a prop de Salamanca, on havia estudiat Medicina a la mateixa ciutat universitària. Com que els seus objectius professionals eren fonamentalment quirúrgics, va sol·licitar una plaça a un dels millors llocs del país: l’Hospital de Sant Pau de Barcelona. Va guanyar la plaça i va obtenir una beca de la Fundació Espona el 1965: “A Sant Pau vaig trobar-me un ambient quirúrgic excepcional com no havia vist mai abans”, va explicar en una entrevista.

A Sant Pau, el doctor Sánchez es va especialitzar en cirurgia digestiva i després de set anys va aconseguir una plaça al nou departament de cirurgia general de l’Hospital de la Vall d’Hebron com a metge adjunt. El 1972 s’inaugurà el centre hospitalari de Bellvitge amb el doctor Sitges Creus al capdavant del departament de cirurgia, el qual va nomenar el doctor Sánchez Ortega com a cap clínic i cap d’urgències. Finalment, després d’un breu pas per l’Hospital de l’Esperança, es traslladà a l’Hospital del Mar, on va ser el cap del servei de cirurgia. 

Més informació

Nou comentari