Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La policia, a la cerca del pare fugit del nen mort en un hotel
  • CA

Els Mossos d’Esquadra han estès un dispositiu arreu de Catalunya per localitzar el pare del nen de dos anys mort presumptament per asfíxia aquesta passada nit en una habitació de la setena planta de l’hotel Concordia de l’avinguda Paral·lel de Barcelona. La policia assenyala com a presumpte autor de l’homicidi al progenitor, que va fugir saltant per una tanca de l’establiment, segons va avançar SER Catalunya i TOT Barcelona va confirmar.

A més, la periodista Anna Punsí ha informat a Twitter que els pares del menor es troben en procés de separació i ha afegit que la mare va alertar a la policia que la seva parella s’havia endut el fill a un hotel i que li amenaçava enviant-li missatges que deien que “se’n penediria”.

Alguns testimonis van apuntar anit a TOT Barcelona que es va veure un home saltant per escapar de l’hotel. Una veïna i sobretot el seu fill petit ho haurien vist i, poc després, els Mossos van intentar que l’infant els indiqués si era capaç d’identificar el fugitiu. Les càmeres de seguretat de l’hotel van registrar el pare traient el cap de l’habitació i mirant a una banda i l’altra del passadís abans de decidir-se a sortir. Les càmeres també van gravar l’home saltant per sobre d’un mur i d’una reixa per fugir de l’hotel.

L’enrenou va començar cap a les onze de la nit d’aquest dimarts, quan l’avinguda Paral·lel es va omplir de vehicles de la Guàrdia Urbana, els Mossos i el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM). Poc abans, els Mossos havien rebut un avís a través del telèfon d’emergències 112 que els informava de la presumpta presència del cadàver d’un menor a l’habitació de l’establiment. Els sanitaris hi van destinar diverses unitats per intentar salvar la vida del nen, però no va ser possible que recobrés la consciència. També van fer acte de presència els serveis d’atenció psicològica d’emergències de l’Ajuntament de Barcelona.

L’escena que es van trobar els agents de la policia catalana que es van desplaçar al lloc va ser tan impactant que, després de veure el cadàver, els agents s’abraçaven els uns als altres.

Minut de silenci

L’Ajuntament de Barcelona ha convocat un minut de silenci a la plaça de Sant Jaume a les 19.00 hores per comdemnar el presumpte homicidi del menor. L’alcaldessa Ada Colau ha condemnat la mort violenta del nen. “No hi ha paraules per expressar el dolor i la ràbia davant l’homicidi d’un nen petit”, ha escrit l’alcaldessa a les xarxes socials davant d’un presumpte cas de violència vicària, la modalitat dels crims masclistes en què el pare fa mal als fills per atacar la mare. “Una vegada més, condemnem rotundament la violència masclista, que no té cabuda en una ciutat feminista i democràtica com és Barcelona”, ha afegit Colau.

Per altra banda, el consistori està oferint suport psicosocial i acompanyament a la mare de l’infant. Ho ha dit la tinent d’alcalde de Drets Socials, Laura Pérez, en un tuit recollit per Europa Press en què ha condemnat “aquest terrible homicidi d’un nen petit”. Pérez ha assegurat que estan seguint el cas de prop.

El Departament d’Igualtat i Feminismes també ha lamentat aquest presumpte homicidi. En un altre tuit recollit per Europa Press, la conselleria ha explicat que està fent el seguiment del cas i que s’ha posat a disposició de l’Ajuntament per “activar els protocols pertinents”.

Més notícies
Roman Llort, xofer VTC, director de Limo Service BCN
Els VTC tradicionals, víctimes de la guerra entre taxis, Uber i Cabify
Notícia: Els VTC tradicionals, víctimes de la guerra entre taxis, Uber i Cabify
Comparteix
Una normativa paraigua pensada per a les noves plataformes els escanya. Multes i restriccions posen al límit 400 autònoms que s’hi dediquen des de fa dècades
Dues motocicletes de la Guàrdia Urbana / GUB
Multitudinària festa il·legal a pany i forrellat a Ciutat Vella
Notícia: Multitudinària festa il·legal a pany i forrellat a Ciutat Vella
Comparteix
Es congregaven 72 persones dins d'un local amb totes les portes tancades amb clau

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa