Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Més malalties de transmissió sexual que tuberculosi a Barcelona
  • CA

Les anades i vingudes, el flux continu de gent, l’arribada de migrants, el pas de turistes i viatges de tota mena. Tots aquests factors que es concentren Barcelona se solen relacionar amb la turbeculosi. I no és que no hi tinguin cap relació, però les dades de salut pública trenquen el tòpic i assenyalen cap a una altra banda en el rànquing de les malalties infeccioses detectades a la ciutat: les malalties de transmissió sexual (MTS).

Ho ha explicat aquest dimecres el responsable del Programa d’Atenció Especialitzada del Centre de Salut Internacional i Malaties Transmissibles Drassanes-Vall d’Hebron, el doctor Benito Almirante, a la consellera de Salut, Alba Vergés, que ha visitat les noves instal·lacions de la unitat, que al maig va deixar el local de l’avinguda de les Drassanes per un altre situat al Raval mateix, a la vorera del davant, al tram de la mateixa via que ja porta el nom de carrer Sant Oleguer. 

Segons Almirante, les malalties que més han augmentat en l’última dècada a Barcelona han sigut les de transmissió sexual: la gonorrea, la sífilis, la clamídia i els herpes, encara que també s’han detectat casos de VIH i d’Hepatitis C en pacients sense símptomes.

De fet, les dades facilitades per la coordinadora d’infermeria, Montserrat Llinàs, indiquen que el centre atén una mitjana de 60 consultes urgents per possibles MTS. L’any passat, les visites al centre van créixer un 15%, fins a un total de 77.883 consultes. I 35.305 van ser per malalties de transmissió sexual. En canvi, les considerades visites de salut internacional i medicina del viatger van ser 24.051 i els casos de tractament i prevenció de la tuberculosi va motovar 18.527 expedients.

Aquest any, ja s’han atès 43.984 consultes, 21.084 per MTA, 12.976 sobre malalties relatives al viatge i 9.924 sobre tuberculosi. El fet que la turbecolosi sigui una única malaltia –les altres xifres es refereixen a grups de malalties del mateix tipus– també contribueix a fer que la xifra sigui més baixa, però els experts alerten que el més preocupant és l’increment de MTS.

Més notícies
L’Hospital Clínic tracta 200 noves infeccions de VIH cada any
Notícia: L’Hospital Clínic tracta 200 noves infeccions de VIH cada any
Comparteix
Els professionals sanitaris relacionen la combinació de drogues i sexe amb els nous contagis
Una campanya de BCN Checkpoint remarca la importància de la detecció precoç del VIH
Notícia: Una campanya de BCN Checkpoint remarca la importància de la detecció precoç del VIH
Comparteix
El centre, que atén 7.000 persones cada any, ho destaca en el marc de la Setmana Europea de la Prova
La PrEP deixa gairebé a zero el contagi de VIH en un pla pilot a Barcelona
Notícia: La PrEP deixa gairebé a zero el contagi de VIH en un pla pilot a Barcelona
Comparteix
El BCN Checkpoint registra només tres infeccions entre els 800 usuaris que tracta amb aquest fàrmac i no són atribuïbles al medicament

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa