Més de 70 menors van viure amb famílies d’adopció temporal l’any passat

El servei, impulsat per l'Ajuntament de Barcelona, disposa de 84 llars col·laboradores

Un total de 74 menors van conviure amb famílies d’adopció temporal l’any passat a Barcelona. Totes elles col·laboren amb l’Ajuntament en el marc del programa del Servei de Famílies Col·laboradores municipal. El consistori ha informat que durant el 2020 els 74 infants van fer 913 estades amb 84 famílies voluntàries.

El servei va sorgir fa 40 anys i serveix per oferir una alternativa als menors que tenen famílies que, durant un temps, no se’n poden fer càrrec. Tot des d’una perspectiva solidària, segons reivindica l’Ajuntament. El consistori també ha indicat que el 27 de gener se celebrarà una de les dues trobades anuals del servei, que en aquesta ocasió serà telemàtica. Tothom que hi vulgui participar s’ha d’inscriure abans de 18 de gener a través del correu [email protected]

Al taller telemàtic s’oferiran eines per comunicar de forma atenta i observar sense judicis als menors. La tinentta d’alcaldia de Drets Socials, Justícia Global i LGTBI, Laura Pérez, ha ressaltat que durant el confinament s’ha redescobert “el valor de la solidaritat i el suport mutu”. “El Servei de Famílies Col·laboradores és per tant més important que mai, perquè posa en contacte persones disposades a ajudar amb persones que necessiten suport per a la cura dels seus infants”, ha conclòs.

Més informació

Nou comentari