Meridiana Resisteix s’avé a escurçar el tall de cara a Nadal

L'assemblea obre la possibilitat d'acabar una hora abans la protesta en alguns dies clau

Meridiana Resisteix es prepara per mantenir el tall durant les festes de Nadal. La complexitat de la protesta s’accentua per les reunions familiars, els sopars i els compromisos que van lligats a les celebracions d’aquesta època de l’any. Per això, en el tall número 70 dels manifestants l’assemblea ha discutit com afrontar els propers dies, en què el tall es vol mantenir alhora que els participants poden assistir als sopars familiars.

A l’assemblea, que ha durat més d’una hora, han plantejat l’estratègia a seguir per aconseguir mantenir el tall, que passa per escurçar el tall. Així, la protesta de la nit del 24, del 25, del 26 i del 31 es convoca a les 20 però s’obre la porta a acabar-la a les 21 hores, una hora abans de l’horari habitual. 

[r:1]

Normalment l’acció es porta a terme de 20 a 22 hores. De cara als dies assenyalats durant les festes, però, el pla és acabar el tall una hora abans. A no ser, tal com ha decidit l’assemblea d’avui, que un mínim de 40 persones es vulgui quedar a Meridiana fins a les 22 hores. Aquesta mecànica es va instal·lar quan el tall es va comunicar al departament d’Interior i a la Guàrdia Urbana de Barcelona, que tenen notificacions de tall fins al dia 7 de gener.

Per Cap d’Any Meridiana Resisteix ha decidit, com en la resta de dies clau de les festes, acabar a les 21 hores. Abans d’acabar el tall, però, han apostat per fer el raïm i celebrar l’entrada del 2020 plegats. 

[r:2]

Per als Reis, els manifestants volen portar la solidaritat al tall. Tant és així que els dies 2 i 3 de gener faran una recollida de joguines per portar-les a l’Associació de Veïns de Sant Andreu i al casinet de Poblenou, que repartiran les joguines donades. 

Quant als dies 23 i 27, uns altres dels dies comunicats però on no hi ha reunions familiars, els manifestants faran pancartes i, el dia 27, una possible calçotada. Tot depèn d’uns manifestants de Valls, que s’han ofert a organitzar un sopar a la Meridiana com a part de la reivindicació. 

Més informació

Nou comentari