Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Marató i la Mitja Marató de Barcelona 2024 ja tenen data

No han passat gaires mesos des que es van celebrar la Zurich Marató Barcelona i l’eDreams Mitja Marató Barcelona, però ja se sap quan se celebraran les pròximes edicions. Per una part, la 34a edició de la Mitjà tindrà lloc l’11 de febrer i la 45a Marató el 10 de març. Les dues curses internacionals més importants de Barcelona obriran les seves inscripcions conjuntament el pròxim 1 de juny.

Per part seva, el repte de l’eDreams Mitja Marató Barcelona 2024 és arribar a les 25.000 inscripcions el 2024. Les dades de l’edició del 2023 són positives: el 2023 es van exhaurir els 21.000 dorsals disponibles. D’altra banda, la Zurich Marató Barcelona 2024 té l’objectiu de superar 15.000 participants de la passada edició.

Els guanyadors de la Marató

La Marató del 2023 la van guanyar Marius Kimutai de Bahrein i Zeineba Yimer, originaris d’Etiòpia. Kimutai va aconseguir batre el seu rècord acabant la marató a les 2 hores, 5 minuts i 6 segons. Va aconseguir baixar el crono en 47 segons. Yimer va baixar el seu rècord més de 3 minuts, la qual cosa li va fer arribar a la meta en 2 hores 19 minuts i 44 segons. Un altre fet destacable de l’esdeveniment és que entre els corredors inscrits va comptar amb diferents personalitats, entre les quals destaca el primer secretari del PSC, Salvador Illa.

La cara fosca de la competició la van viure dos participants que van acabar ingressats després de patir una aturada cardíaca. Segons va avançar la periodista Anna Punsí, els afectats eren dos corredors de 26 i 64 anys, que van ser atesos en primera instància pels efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que s’havien activat amb motiu de la històrica prova esportiva de la capital catalana. Els dos afectats van ser intuvats pel personal del SEM i, ràpidament, van ser traslladats a l’Hospital Clínic de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa