Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Crida a manifestar-se contra l’encariment de la factura de la llum
  • CA

Desenes d’entitats i plataformes han cridat a manifestar-se aquest dissabte, 6 de novembre, a partir de les 18.00 hores a la plaça Universitat de Barcelona per protestar contra l’encariment de la factura de la llum. Un centenar d’associacions, plataformes i sindicats secunden la convocatòria. Entre altres, hi donen suport l’Aliança contra la Pobresa Energètica, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), el Sindicat de Llogateres i la CGT.

Els organitzadors de la mobilització reclamen que cal “prendre mesures urgents per reduir el preu dels subministraments”. Alhora, defensen l’expropiació de companyies elèctriques, contra les que han carregat. “No poden seguir fent negoci amb necessitats bàsiques per viure”, han adduït.

Els convocants auguren que les dificultats per a moltes llars associades a l’alça d’un 44% del rebut en l’últim any s’agreujaran quan el fred s’intensifiqui a partir de les pròximes setmanes. “A l’hivern s’aguditzarà la situació en què es troben milers de famílies, ja que en els mesos més freds, el consum s’incrementa fins a un 20%”, alerten. “Pujar la llum és condemnar a la pobresa cada dia més persones”, ha denunciat Iru Moner, secretari d’Acció Social de la CGT de Catalunya, en una roda de premsa aquest dijous, informa l’ACN.

Per altra banda, els organitzadors sostenen que els governs espanyol i català s’han plegat al “cedir davant l’oligopoli” energètic. A més, jutgen insuficients els bons que l’executiu de PSOE i Unides Podem ha anunciat per mirar de pal·liar els efectes de la pujada del cost de la llum.

Més notícies
Plaques solars en un edifici de Barcelona / Jordi Play
Barcelona estendrà les plaques solars a les escoles de la ciutat
Notícia: Barcelona estendrà les plaques solars a les escoles de la ciutat
Comparteix
La proposta, a instàncies d'ERC, ha de servir també per subministrar energia a llars vulnerables
Un aerogenerador del parc entre Duesaigües i Pradell de la Teixeta / ACN
Colau, oberta a estudiar la instal·lació de molins de vent a Barcelona
Notícia: Colau, oberta a estudiar la instal·lació de molins de vent a Barcelona
Comparteix
L’alcaldessa reconeix que la ciutat és molt densa però que qualsevol pas cap a l'autosuficiència energètica s’ha d’analitzar

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa