Malestar als Mossos pel solapament de les proves d’accés amb les de la Guàrdia Urbana

L’Ajuntament convoca els tests psicotècnics per al 15 de juny i impedeix que els aspirants es presentin a les oposicions dels dos cossos

Nou conflicte institucional entre la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona en plena campanya electoral. Ara, pel solapament entre les proves per accedir a Mossos d’Esquadra amb les de la Guàrdia Urbana de Barcelona. El departament d’Interior està molest amb la decisió de l’Ajuntament d’Ada Colau de programar per al 15 de juny part de les proves de l’oposició a guàrdia urbà. El mateix dia que Interior tenia previst fer els test psicotècnics als nous aspirants. Una barrera que impedeix que els aspirants es presentin a ambdues oposicions com sempre ha passat. 

Des de la conselleria d’Interior recorden que el 7 de maig van emetre una comunicació en què informaven que la “prova d’adequació psicoprofessional” de la convocatòria 46/19 seria el 15 de juny. El departament que dirigeix Miquel Buch retreu que 9 dies després, el consistori, a través de la Gerència de Recursos Humans, va difondre una circular en què anunciava tres proves de la convocatòria de 233 places de la Guàrdia Urbana. 

La decisió de l’Ajuntament ha molestat tant al departament com als sindicats de Mossos perquè es trenca un costum de cortesia institucional. “Normalment aquestes proves es miren de convocar en dates diferents perquè els aspirants tinguin l’opció de presentar-se a totes dues”, remarquen fonts d’Interior al TOT Barcelona. “És molt habitual que opositors siguin els mateixos”, recorden.

Concretament, els Mossos tenien previst el 15 de juny la realització de la “tercera prova d’adequació psicoprofessional (test psicotècnic)”, just tres setmanes després de les proves antropomòrfiques i físiques. L’Ajuntament ha convocat per al mateix dia una primera prova cultural i teòrica, una segona dels tests aptitudinals i la primera part de la cinquena prova, que està formada per tres qüestionaris corresponents a la prova de personalitat i competències.  

Més informació

Comentaris

    Carles 23/05/2019 12:30 pm
    Lamentable actuació de l'ajuntament de Barcelona. Gens d'empatia amb els opositors han tingut
    josep 20/05/2019 7:57 pm
    I què volen?? Si no passen unes proves, provar a les altres??? a sobre que son ben curts, tenir més opcions... quina tela!

Nou comentari