L’Ajuntament troba una “sorpresa majúscula” el desplegament dels Mossos al desnonament d’una família

Era el segon intent de desallotjament i la propietat, un particular, no ha volgut negociar una altra opció perquè necessita l'habitatge

Un desnonament que ha requerit l’actuació dels antiavalots de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos d’Esquadra ha acabat amb una mare i dues filles menors d’edat fora, definitivament, del que havia estat casa seva. La família ha marxat del pis on vivien al carrer Provença 573, al barri del Camp de l’Arpa del Clot, perquè li havia expirat el contracte de lloguer. La propietat del pis, uns particulars vinculats al barri, necessitaven recuperar l’habitatge. 

Durant l’execució del desallotjament, els antiavalots han protagonitzat una actuació àmpliament criticada. Fonts municipals han destacat que “la sorpresa de l’Ajuntament és majúscula en veure el desplegament dels Mossos en el desnonament d’una família amb menors”. Unes declaracions que remarquen les diferències sobre la gestió i presència de la policia catalana a la ciutat després dels retrets creuats entre Ada Colau i Miquel Buch al llarg d’aquesta setmana.

El conseller del districte de Sant Martí Dani Celma (CUP), part del veïnat mobilitzat, ha criticat la “duresa” de l’operatiu. “Han clavat moltes empentes innecessàries i hi ha hagut moments de pànic. Tan sols érem un grup de veïns asseguts davant la porta d’una família que vol quedar-se al barri”, explica Celma. A més, denuncia que s’hagi demanat la identificació d’un dels veïns concentrats. Al vídeo que ha difós el compte de la formació anticapitalista es pot veure el dispositiu dels Mossos, que ha actuat com a policia judicial sota les ordres de la comitiva.

El desnonament, que era el segon cop que s’intentava, s’ha completat després de retirar els activistes i veïns situats a la porta de l’immoble. De fet, l’acte de defensa del pis ha estat, en part, sorprenent, ja que anteriorment s’havia arribat a un acord entre inquilins i propietaris. 

Segons expliquen fonts municipals, els serveis de l’Ajuntament estan al cas de la situació familiar i ara els seguirà de prop per garantir que “les condicions del lloc on ha anat a viure la família són correctes”, afegeixen en referència a l’opció habitacional que la família assegura tenir. Mentrestant, la mare i les dues filles esperen l’adjudicació d’un pis d’emergència “que ja tenen valorat positivament”, detallen des del govern. 

L’Observatori del Clot, com a col·lectiu en defensa del dret a l’habitatge, també hi ha estat present i ha denunciat l’operatiu policial. Al mateix temps ha agraït la mobilització de diverses associacions com que s’hi han apropat a donar suport. 

 

Més informació

Comentaris

    XX 10/05/2019 8:31 am
    Qui ha redactat això? És il·legible.
    lluís 09/05/2019 1:35 pm
    Si volen limitar lloguer, que ho facin! Però canviat la llei i amb les regles del joc clares. És intolerable el xantatge a un particular. Que no és un banc i ni un fons voltor

Nou comentari