Barcelona ha rebut gran part de la fortuna que repartia aquest diumenge el ‘sorteig del Nen‘, també conegut com ‘loteria del Nen‘. El primer premi s’ha venut íntegrament a l’administració número 271 de la capital catalana. Els qui tinguin un dècim del número 37.142 s’emportaran 200.000 euros. L’afortunada administració es diu ‘La sort’ i està a la Travessera de Gràcia, ben a prop de la plaça Joanic.

[r:3]

Cosmin Rotariu, de 15 anys, ha estat el primer afortunat d’apropar-se a l’administració de Gràcia, tremolant i exultant. Li han tocat 200.000 euros i va comprar el dècim justament la tarda abans, amb els 20 euros que va guanyar la mare al sorteig de Nadal. Està exultant d’alegria i ja pensa què comprarà: “Em compraré totes aquestes pijades que té tothom, jo ara també les tindré!”, presumia.

La família viu just davant de l’administració, fa deu anys que viu a la ciutat i és originària de Romania. El pare del Cosmin, Valerio Rotariu, era més realista i explicava que aprofitaran per viatjar al país d’origen i visitar a l’àvia, Viorica. “Els diners venen i se’n van, el més important són els fills i que tinguem tots salut”, deia.

Maria Àngels Manzanares, la propietària de l'administració de loteria de la Travessera de Gràcia, a Barcelona, on s'ha venut el primer premi de la loteria del Nen / Meritxell M. Pauné

Maria Àngels Manzanares, la propietària de l’administració on s’ha venut el primer premi de la loteria del Nen / Meritxell M. Pauné

Els propietaris de l’administració, Jordi Vicente i Maria Àngels Manzanares, no s’han quedat cap dècim del número guanyador però estan molt contents perquè s’ha venut pràcticament tot, i per finestreta majoritàriament, a veïns de l’entorn. Vicente explica és un número d’abonats, amb veïns que hi juguen fidelment tot l’any. “Ha estat molt repartit”, celebra. Creien que no s’acostaria ningú al seu establiment i no havien comprat ni cava, així que quan s’ha anunciat el premi han hagut de córrer a obrir la persiana i demanar que algú els portés una ampolla. “Cada número té 50 sèries, o sigui 500 bitllets, i jo crec que n’he venut ben bé 400 a gent d’aquí el barri”, explicava ella. “Uns 80 milions d’euros!”, afegia. 

Tampoc esperaven que vinguessin tants compradors de bitllets afortunats i en pocs minuts se n’han acostat tres. “Els clients deuen estar a casa fent-se’n creus, estic molt contenta perquè sé molta gent passarà un final de Nadal bo!”, exclamava Manzanares. “Tinc en ment una veïna molt especial, la Carmeta, que sé que ho necessitava molt i li anirà molt bé”, deia als mitjans. Ja havien repartit part d’un quart premi de Nadal el 2004 i les botigues del barri llavors els van dir que s’havia notat molt en unes compres de les festes, així que esperen que aquest cop la fortuna ressoni encara més entre el comerç de proximitat. 

Mercè, una de les afortunades que s'ha acostat a l'administració agraciada a Joanic / Meritxell M. Pauné

Mercè, una de les afortunades que s’ha acostat a l’administració agraciada a Joanic / Meritxell M. Pauné

Una altra afortunada, Mercè Izquierdo, ha volgut compartir la seva inesperada alegria amb l’administradora i els periodistes que l’envoltaven. Tortell de Reis en mà, obria el bitlleter per mostrar el número agraciat. “És molt fort, és molt fort… però si a mi no em toca mai!”, anava repetint. Maria Sánchez i José Carlos Jiménez són dos premiats més que han volgut brindar amb cava per celebrar la seva inesperada sort. Tot i que no es coneixien de res, han brindat amb improvisats gots de plàstic i convidat als veïns, curiosos i periodistes a prendre’n una mica. Ella estava molt emocionada i plorava i tot: “El meu pare va morir aquest 2018 i estava convençuda que d’alguna manera m’ajudaria”.

Jordi Vicente i Maria Sánchez brindant a l'administració 'La sort' / Meritxell M. Pauné

Jordi Vicente i Maria Sánchez brindant a l’administració ‘La sort’ / Meritxell M. Pauné

Jiménez omplint gots de cava / Meritxell M. Pauné

Jiménez omplint gots de cava / Meritxell M. Pauné

El segon premi i el tercer també somriuen a Catalunya

A més una petita porció del segon premi, el número 61.776, s’ha venut a Barcelona, tot i que ha estat molt repartit per tota la geografia espanyola. L’han distribuït des de les administracions del passeig Mare de Déu del Coll 142 i Travessera de Gràcia 40. Els afortunats que tinguin un dècim d’aquest número s’embutxacaran 75.000 euros. Altres poblacions catalanes on s’ha venut són El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Mataró, Girona, Les Franqueses del Vallès i El Vendrell. El tercer premi, el 20.148, també ha caigut sencer a Catalunya: concretament a l’administració número 1 de Sabadell, ben cèntrica al passeig de la plaça Major. En total, ‘El Nen’ ha deixat una pluja de 212,5 milions a Barcelona.

El sorteig del dia de Reis reparteix tres premis: el primer està dotat de dos milions d’euros, el segon rep 750.000 euros i el tercer se n’emporta 250.000. És el segon sorteig de la Loteria Nacional espanyola més popular de l’any, després de la grossa de Nadal que es sorteja cada 22 de desembre. Enguany el ‘Nen’ ha triat com a lema “No abandonis els teus somnis”. Els dècims costen 20 euros, igual que per Nadal, i n’hi ha un milió a la venda dividits en 50 series.

Nou comentari

Més notícies

Sis administracions de Barcelona reparteixen sis milions del primer premi de la loteria de Nadal

Cauen a Sant Andreu 60.000 euros d'un cinquè premi de la rifa

Barcelona rep per primer cop el primer premi de la Grossa de Cap d’Any

La loteria de la Generalitat de Catalunya només havia somrigut clarament a la capital catalana en l'edició 2015, quan es va emportar pessics de tots els premis menys del primer