Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Sis administracions de Barcelona reparteixen sis milions del primer premi de la loteria de Nadal
  • CA

Un total de sis administracions de loteria de Barcelona han venut dècims del primer premi del sorteig de Nadal, el número 3.347, que ha quedat, més que repartit, realment atomitzat per tot Catalunya i la resta de l’estat. En total, a la ciutat s’han venut 15 dècims del primer premi, que implica repartir sis milions d’euros, un 20% dels quals se’ls quedarà Hisenda, com passa des de fa uns anys amb tots els premis de més de 10.000 euros.

A banda del que ha donat el primer premi, a la ciutat han caigut algunes molles més del gran pa d’aquesta rifa: 700.000 euros dels 14 dècims que s’han venut del tercer premi (el del número 4.221) escampats en diversos punts de venda, més 20.000 euros d’un dècim d’un quart premi (el del número 67.774), més els 60.000 de la sèrie venuda a Sant Andreu d’un cinquè (el 7.568), més 3.000 euros de très dècims d’un altre cinquè (el 2.308) repartits en tres administracions més. En total: 6.783.000 euros en premis per a Barcelona, malgrat que en la majoria de casos se’ls haurà de restar el 20%.

Per consultar tots els resultats i comprovar si un dècim està premiat, clica aquí.

Les dues administracions més afortunades són les que han repartit un total de 4,4 milions d’euros del primer premi.  La primera del rànquing és una administració del carrer Sicília, al barri del Fort Pienc, al districte de l’Eixample. La Carme Cabrera i l’Antonio Peiró, els propietaris, expliquen que han repartit 2,4 milions d’euros amb sis dècims venuts mitjançant la màquina expenedora. És la primera vegada que donen aquest premi tan popular i els fa sentir “molta alegria il·lusió”: tanta, que “no es pot explicar”, segons la Carme Cabrera, informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

També han repartit una quantitat substancial a l’administració número 80, del carrer de Navas de Tolosa, al barri de les Navas, del districte de Sant Andreu. Allà s’havien venut cinc dècims, que es tradueixen en dos milions d’euros. En un primer moment, a la propietària, Angelina Fuster, li semblava que n’havien venut deu, i no ha sigut fins que ha rebut el recompte oficial de Loteries i Apostes de l’Estat que ha comprovat que en realitat n’havia distribuït cinc. “Igualment, l’alegria és la mateixa, perquè és la primera vegada que donem el primer premi i ens fa moltíssima il·lusió”, puntualitzava en conversa telefònica amb el Tot Barcelona. Ara només espera que la setmana que ve algun dels afortunats deixi la timidesa de banda i vagi a celebrar-ho a l’administració. “És l’únic que ens ha faltat, celebrar-ho amb ells, perquè crec que tots seran gent del barri”, rematava l’Angelina. 

Un altre dels punts de venda on s’ha venut part d’aquest primer premi és l’estanc del número 96 del carrer Sant Pau de Barcelona, al Raval, molt a prop de la frontera amb Sant Antoni i via de pas per a molts vianants. Potser per això un hora després que hagi sortit el premi la propietària de l’establiment, Oana Delia Dumitrescu, encara no tenia ni idea de qui era l’afortunat. “Ningú ha vingut a dir res”, deia amb un somriure al Tot Barcelona, encantada del seu primer premi de Nadal, després d’onze anys al capdavant del negoci. Encara que només hagi venut un dècim, són 400.000 euros per al guanyador, malgrat que n’haurà de descomptar 80.000 per a Hisenda.

Oana Delia Dumitrescu, mestressa de l'administració de loteria del carrer Sant Pau de Barcelona on s'ha venut un dècim del primer número de la loteria de Nadal / S.B.

Oana Delia Dumitrescu, mestressa de l’administració de loteria del carrer Sant Pau de Barcelona on s’ha venut un dècim del primer número de la loteria de Nadal / S.B.

Deixant de banda aquests detalls, Oana Delia Dumitrescu confia que l’impacte propagandístic del premi li faci vendre més números per al sorteig de Reis, que té anunciat amb grans cartells a la seva petita botiga on també ben tabac, licors, quinieles i altres loteries, com ara l’Euromillón: és el que s’anomena “punt de recepció mixta”. “Quan m’enviïn el cartell oficial que acredita la botiga com a administració on s’ha venut el primer premi, el penjaré de seguida. De moment jo no puc posar cap cartell provisioanal fet per mi, està prohibit”, explica Oana. I es mira el monitor del circuit tancat de televisió de Loteries de l’Estat, on de tant en tant apareix l’avís de “la Grossa de Nadal, venuda aquí”.  

Una sèrie d’un cinquè premi al carrer Concepción Arenal

A més a més, uns 60.000 euros de la loteria de Nadal es podrien quedar a Barcelona –la quantitat exacte dependrà de quants dècims s’hagin enviat a d’altres punts– perquè una administració de Sant Andreu ha venut una sèrie d’un cinquè premi.

El número és el 7.568 i s’ha venut a Loteria Angelita, del carrer Concepción Arenal. La propietària de l’establiment, Ainhoa Albaina, ha explicat al Tot Barcelona que dos clients ja els han comentat que en tenien un dècim, cadascun dels quals amb un premi de 6.000 euros. “Bé, n’hi ha un que estava segur i ha passat per aquí la mar de content. És un client habitual i estem molt contents. L’altre ens ha dit que li semblava que el 7.568 era el seu número, però ho deia de memòria i el tenia a casa. El pobre estava molt nerviós perquè no n’estava segur”, ha puntualitzat Ainhoa Albaina. 

Del que sí que està segura la propietària de l’administració és del fet que el premi “ha quedat molt repartit”, perquè s’ha venut dècim per dècim. “El que hem de mirar ara és si n’hi ha que hagin anat a parar a altres zones, perquè venem per internet i també enviem dècim a altres llocs”, ha advertit.

L’administració Angelita ja va donar l’any passat una part d’un segon premi de la loteria de Nadal: en va vendre un únic dècim però premiat amb 125.000 euros. “Com que no hi ha dos sense tres, esperem que caigui algun premi més, avui mateix o l’any que ve”, ha explicat quan encara no s’havia acabat el sorteig.

Tot i que té molta més antiguitat com a punt de venda de quinieles, l’establiment ven loteria des del 1992 –”els Jocs Olímpics ens van portar la loteria”, diu la mestressa– i mai, fins l’any passat, havia donat un premi del sorteig de Nadal, icònic encara que menys generós amb les quantitats que els sortejos ordinaris.

Sí que han donat altres premis importants en sortejos de l’Euromillón i la Primitiva. “El que recordo més és un de 400.000”, intenta fer memòria Ainhoa Albaina.

Més notícies
Sant Andreu estrena illa verda
Notícia: Sant Andreu estrena illa verda
Comparteix
El projecte, que ha costat més de dos milions i mig, ha aconseguit omplir de verd prop de 4.000 metres quadrats

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa