El barri de Sant Andreu del Palomar ja té el seu nou espai verd al voltant de l’etertnitzat Pla Especial de Reforma Interior (PERI) de Lanzarote. Així, després de deu anys d’espera de l’execució, l’àrea ha quedat pacificada i poblada de verd en 3.670 metres quadrats, que a més obre la zona enjardinada que hi ha entre els carrers Lanzarote, Residència, Eiximenis i Valentí Iglesias. Un espai que ha barrejat la voluntat d’incorporar nova vegetació, amb la incorporació de 122 arbres nous, amb el manteniment dels 25 arbres que ja hi eren. En total, el projecte ha costat 2.633.261€. 

A més de la urbanització dels carrers i la pacificació per on només podran circular veïns i serveis, prohibint així l’accés al trànsit, aquest PERI busca esquivar l’efecte illa de calor, que és un fenomen que provoca que en èpoques de molta calor les altes temperatures no baixin per l’alta concentració de formigó i altres elements que absorveixen la calor. Per resoldre aquest possible efecte, l’Ajuntament ha col·locat vegetació entre paviments i façanes, reduint els nivells de CO2 de l’entorn i fent de para-sòl i filtre de la contaminació ambiental i acústica, segons un comunicat municipal.

Exemple de la col·locació de vegetació entre el paviment i la façana per evitar l’efecte illa de calor Sant Andreu / Ajuntament

D’altra banda, hi haurà dues zones de jocs infantils amb 10 nous aparells i 1.020 metres quadrats a disposar de la canalla. Una voluntat d’augmentar la presència dels veïns fent ús de les noves zones que també s’ha potenciat amb la instal·lació d’una zona de jocs biosaludables amb 11 elements per fer diferents activitats. A nivell més tècnic, des de l’Ajuntament destaquen que s’han instal·lat 57 fanals LEC, una xarxa de clavegueram i d’aigua freàtica per al reg de les zones verdes i s’ha fet el tancament d’uns horts urbans del costat de l’escola Molí de Finestrelles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa