Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Preu rècord per un pis del Gòtic: demanen 15.000 euros al mes
  • CA

Els barcelonins s’han acostumat a veure tota mena d’habitatges, pel que fa a les condicions precàries o els preus desorbitats. El portal immobiliari Idealista anuncia un que, claríssimament, forma part del segon grup. Es tracta d’un pis, situat al carrer de la Mercè, al barri Gòtic, que destaca perquè està lluny de ser accessible per a les butxaques de les persones corrents. Costa 15.000 euros al mas i consta de 120m2, on hi ha distribuïts tres dormitoris, dos banys, un saló, una cuina “Bulthaup” i un balcó “típic”. Té capacitat per sis persones. L’habitatge, a més, compta amb un garatge. Però si es vol fer servir no és suficient amb el preu inicial de 15.000 euros, si no que s’han de pagar 300 euros addicionals.

Més enllà de tenir les coses bàsiques que es necessiten per viure, Idealista justifica aquest desdorbitat preu afegint que el pis està dissenyat amb “l’estil únic i postmodernista” de Ricardo Bofill Taller d’Arquitectura. Això no és tot. “Està completament equipat amb electrodomèstics d’alta gamma de Miele, wifi d’alta velocitat i tota mena d’instal·lacions i comoditats que faran que la teva estança a Barcelona sigui la més impressionant”, diu la descripció de l’anunci, deixant clar que es tracta d’un allotjament per a turistes.

Pisos propietat de grans tenidors

Per part seva, l’Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barcelona (O-HB) ha fet, amb el suport de l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), l’informe ‘Estructura i concentració del parc de lloguer a la demarcació de Barcelona. 2021’. Algunes de les conclusions més importants són que dels 124.310 immobles de lloguer que hi havia el 2021 a la demarcació de Barcelona, 3.530 eren propietat de grans tenidors, és a dir, persones físiques o jurídiques que tenen a les seves mans més de 10 habitatges”. Això vol dir que els grans tenidors tenen en les seves mans una quarta part dels habitatges de lloguer de la província de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa