Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El 64% dels veïns de l’àrea de Barcelona veuen difícil trobar un habitatge
  • CA

Les dificultats per accedir a l’habitatge a Barcelona es continuen evidenciant. Una enquesta de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB) ha informat, segons ha recollit l’ACN, que el 64% dels veïns de l’àrea metropolitana de Barcelona tenen dificultats per trobar un habitatge assequible. Aquesta realitat ha anat en augment en els darrers anys, ja que el 2017 aquestes dificultats les tenia el 50,5% de la població mentre que el 2022 la xifra pujava al 64,3%. Per a l’ERMB l’augment és “molt significatiu”. “En els últims cinc anys han tendit a igualar-se els nivells de percepció de dificultat per trobar habitatge assequible arreu de la regió metropolitana de Barcelona, estenent-se aquesta problemàtica més enllà de la ciutat central”, ha dit l’entitat en un comunicat.

A Barcelona aquests problemes es viuen amb força des del 2017, quan un 62,6% dels barcelonins tenien problemes per trobar habitatge. Ara, més de cinc anys després, més de la meitat de la població de les zones de l’àrea metropolitana tenen les mateixes dificultats. A més, zones com el Delta i el Maresme, on el percentatge de població amb problemes arriba al 69,4% i al 67%, respectivament, superen Barcelona, on arriba al 66,1%.

Un altre aspecte important per entendre millor aquesta situació és l’encariment dels preus. L’Índex Immobiliari del portal Fotocasa ha informat que els 58 barris de Barcelona analitzats a l’estudi superen el preu mitjà de l’habitatge en l’àmbit estatal, que a finals del 2022 es trobava en 2.051 euros/m².

La Dreta de l’Eixample, el barri que més s’ha encarit

Tanmateix, és important conèixer quin és el barri de la ciutat on el preu de venda dels habitatges s’ha encarit més. Les dades de Fotocasa assenyalen a la Dreta de l’Eixample, on s’ha viscut una pujada del 13,8% entre el desembre de 2021 i el desembre de 2022. De fet, el preu del m2 ja es paga a 6.568 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa