Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un llibre sobre l’optimisme d’ajudar els vulnerables guanya el 5è Premi Feel Good de “la Caixa”

“L’editor em va enviar ahir una caixa amb els llibres acabats de sortir d’impremta i la vaig obrir davant d’una mare que no sap que és la meva mare. Viu en una residència plena de gent que no sap qui és, i allà treballen unes professionals excel·lents que surten a la pàgina 120 del llibre. La vaig llegir amb elles i vam plorar tots junts”. Amb aquesta frase d’impacte ha començat la seva intervenció Eduard Sala, responsable de l’Àrea Social de Càritas Barcelona i autor de l’obra guanyadora, en la presentació del 5è Premi Feel Good de la Fundació Bancària “la Caixa.

L’acte s’ha celebrat aquest divendres al CaixaForum, presidit pel director general de la fundació, Jaume Giró, i ha sigut d’alt voltatge emocional, fins al punt que s’han vist ulls humits a la taula. El tercer principal implicat en aquesta història és l’editor Jordi Nadal, de Plataforma Editorial. Ell i Giró van posar la llavor fa sis anys del que ara són uns premis literaris consolidats. “Tot just començavem a sortir de la crisi i vaig tenir una conversa amb Jordi Nadal que, gairebé de manera casual ens va portar a la idea de crear un premi per impulsar obres sobre la visió optimista de la vida, per encomanar entre autors i lectors l’optimisme”, ha recordat  Giró. I ha afegit que aquest projecte és ara “tant o més necessari que fa sis anys, amb els moments que estem vivint en molts aspectes”.  Per al directiu de “la Caixa”, l’objectiu de promoure l’optimisme encaixa tant amb la filosofia de l’entitat que representa com “ajudar sempre allà on cal”.

El premi d’aquest any s’ha atorgat a una obra que reflecteix “la vida de persones que normalment no surten als mitjans i ajuden altres persones que viuen en circumstàncies molt dures”. Giró hi troba “una doble satisfacció” perquè “el premiat és algú que té una llarga trajectòria en una tasca social discreta i silenciosa”.

De fet, Sala s’ha definit com “un polissó en el món editorial”, ja que aquest és el seu primer llibre. En aquest punt l’editor l’ha interromput. “El que necessitem és justament llibres com aquest, plens de veritat”, ha recalcat Nadal. I tant ell com Sala han assegurat que totes les històries que hi surten són rigorosament certes, tot i que en la majoria de casos s’han canviat els noms dels protagonistes per preservar-ne l’anonimat.

La cirereta a l’acte l’ha posat el director de Cáritas Barcelona, Salvador Busquets, que ha agraït la tasca de la Fundació Bancària “la Caixa”. “Jaume, si no hi fóssiu vosaltres hi hauria un forat”, ha dit adreçant-se a Giró. Per a Busquets, els Premis Feel Good connecten amb els 75 anys de Cáritas. “Encara que a algú li pugui sorprendre, nosaltres som optimistes perquè veiem cada dia gent solidària i moltes persones vulnerables que amb només una mica d’ajuda se’n surten“, ha assegurat.   

Més notícies

Càritas inaugura una casa d’acollida per a 16 persones en situació vulnerable

Notícia: Càritas inaugura una casa d’acollida per a 16 persones en situació vulnerable
Comparteix
El president de la diòcesi barcelonina ha recordat, però, que són les institucions públiques les que haurien de garantir les oportunitats dels ciutadans
Notícia: Càritas inaugura una casa d’acollida per a 16 persones en situació vulnerable - Mobile

Càritas alerta de la urgència de l’habitatge i critica les polítiques espanyoles

Notícia: Càritas alerta de la urgència de l’habitatge i critica les polítiques espanyoles
Comparteix
El director de l'entitat ha explicat que si no es resol la manca d'habitatge, les altres ajudes "perden eficàcia"
Notícia: Càritas alerta de la urgència de l’habitatge i critica les polítiques espanyoles - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa